Свиленски се скара: Губят ГЕРБ, ние не!

Свиленски се скара на водещия от бТВ за зададените му въпроси за изборите

Свиленски се скара: Губят ГЕРБ, ние не! | StandartNews.com

Пред бТВ тази сутрин депутатът от БСП и шеф на предизборната кампания на социалистите Георги Свиленски беше категоричен, че Корнелия Нинова няма да подава оставка, защото отговорността на БСП е обща, а не само на лидерката. Свиленски се скара на водещия за зададените му въпроси, но упорито избягваше употребата на думата „оставка“, а и според него ГЕРБ са загубили, тъй като имат отлив на гласове. БСП не е загубила, каза Свиленски.

„Корнелия Нинова заяви своята воля с оглед на резултатите от изборите, с оглед на това, че ние бяхме заявили, че за нас победата е единствено един глас повече от опонента. Явно това не се случи и тя вчера заяви своята воля за явяване на нов избор за спечелване на нов кредит на доверие, или по-скоро поискване на нов кредит на доверие от цялата партия, от всеки един член на БСП, затова дали тя да продължи да изпълнява своите функции“, поясни Свиленски.

„В момента, в който бъдат приети правилата за пряк избор за председател на партията, защото това ще се случи за първи път в нашата партия, от този момент тя ще освободи поста и ще влезе в предизборна кампания, за да бъде на равнопоставени начала с всички останали, които искат да бъдат председател на партията“, добави той.

„Партията на тези избори показа, че е мобилизирана. Над 460-470 хил. гласа има БСП на тези избори. Ядрото на партията излезе и гласува и благодаря, че всеки един от тях пое своята отговорност, излезе и даде своя глас на тези избори, въпреки ниската активност, може би 5 - 6% по-ниска от предишните избори“, отбеляза Свиленски.

Попитан дали ще има разместване и по структурите на партията в страната, той отговори: „Това, което ще предложи днес Изпълнителното бюро на Националния съвет, е да вземе решение във всяка една общинска и областна администрация да бъде направен анализ на изборите. Да видят организациите какво са свършили и какво не са и на място всяка една организация да прецени дали има нужда от промяна в ръководството или искат да продължат с досегашното си ръководство“, уточни председателят на изборния щаб на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай