ГЕРБ посрещна Вебер с каба гайди и плакати

14 000 напълниха зала "Армеец" за предизборното събитие

ГЕРБ посрещна Вебер с каба гайди и плакати | StandartNews.com

С писъка на каба гайди и гора от плакати с името му беше посрещнат кандидатът на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер в пълната зала "Арена Армеец", където ГЕРБ и СДС провеждат основното си предизборно събитие.

На него присъстват над 14 000 членове и симпатизанти на партията от всички областни структури на двете партии в цялата страна, депутати, министри, общински съветници, кметове и председатели на общински съвети, както и самите кандидати за евродепутати от общата листа.

По команда още с влизането на Вебер всички в залата вдигнаха табели THE POWER OF WE - WEBER, което доста впечатли специалния гост. .

Борисов лично заведе Вебер да види отблизо един от гайдарите, а Вежди Рашидов се притече на помощ да обяснява тънкостите на типичния за Родопите музикален инструмент.

Първи на трибуната застана финансовият министър Владислав Горанов, който обясни, че има обединени усилия и мащабна кампания да се свали сегашното управление, въпреки впечатляващите резултати на кабинета.

Накрая на речта си Горанов иронично заяви, че алтернатива на сегашното управление има. "Но не бива визия за България, да се бърка с Мизия за България", навързвайки предизборната програма на БСП с родното място на червения лидер Корнелия Нинова.

След това вицепремиерът Томислав Дончев изтъкна, че най-големият капитал на ГЕРБ е доверието на хората.

Лидерът на СДС Румен Христов изрази убеденост в успеха на общата листа, похвали специално кандидатурата на Вебер, дори изтръгна овации за синия кандидат в нея Александър Йорданов.

"Победата обича смелите! Въпреки очернящата кампания, трудностите, ние сме длъжни след една седмица да победим. Тези избори не бива да бъдат загубени заради бъдещето на България и Европа", заяви зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов. И напомни, че Горанов е обещал три пъти повече самостоятелност на местната власт в разпореждането с европейските средства за следващия програмен период.   И призова да се вдигне духа на всички членове на партията.

След това дойде ред на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която изтъкна, че силата на ГЕРБ, че търси решения, а не оправдания. "Има и грешки, и пропуски, има криви фуги, има и санкции за тях, но обектите стават", заяви тя. "За десетина години само в София сме привлекли 3 милиарда европейски средства. Заварихме 10 км от метрото, а завършваме 42", изтъкна Фандъкова.

Последва призив всички пак да вдигнат плакатите за Вебер, а след това на сцената се появи и Цветан Цветанов като шеф на предизборния щаб на ГЕРБ. Той започна със "Здравейте, победители!". После изреди новите съюзници на партията-  от СДС, през земеделските формации, до Съюза на репресираните от комунизма.  "Силни сме, защото сме заедно", каза още Цветанов.  "Имаме стабилност, защото имаме министър-председател Бойко Борисов", не пропусна да натърти вторият човек в ГЕРБ.

Похвалите за местните организации на партията започна с Кърджали, през Велико Търново и Шумен. После Цветанов покани кандидатите за евровота от общата листа на ГЕРБ и СДС.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай