Арест за купуване на гласове

Перничанин е арестуван за купуване на гласове в с. Мещица

Арест за купуване на гласове | StandartNews.com

Перничанин е арестуван за купуване на гласове в с. Мещица. Срещу него е заведено досъдебно производство. Доколкото се знае, задържаният е зет в селото. Занимава се с гледане на животни. Местните говорят, че са привиквали хора от списък за купуване на гласове. Полицията и прокуратурата засега не дават повече информация.

Общо 15 жалби за нарушения са постъпили от сутринта в ЦИК, предаде Канал 3. Подадени са сигнали за забавяне при отварянето на изборните секции, а на някои места машините не са проработили. Става въпрос за избирателни секции в Перник, Кърджали, Добрич, Пазарджик. В Перник е преустановено машинното гласуване, в Елешница е отстранена техническата повреда, както и в една от столичните секции, където също е имало проблем, допълни Андреев.

На места са липсвали членове на СИК. По отношение на организацията има подадени сигнали също заради отварянето на някои секции по-късно.

Общинският ръководител на ПП ГЕРБ в Троян Иван Миховски пък подаде сигнал до РИК Ловеч и до Районната прокуратура в Троян. В него той твърди, че на 25.05.2019 г. в предизборния щаб на ПП ГЕРБ за провеждане на избори за Европейски парламент в град Троян се е получил сигнал, че лицето Лалка Колева, която живее в кв. Велчевски, обикаля свои близки и познати и раздава пари, за да гласуват за БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай