Как ще изглежда талисманът на Евро 2024

Името е игра на думи

Как ще изглежда талисманът на Евро 2024 | StandartNews.com

Талисманът на Евро 2024 в Германия ще носи името Алберт (Albärt), обяви местната футболна федерация ДФБ. То бе избрано от феновете, които гласуваха на официалния уебсайт на Европейската футболна асоциация (УЕФА).

Името на плюшеното мече e игра на думи между Алберт (Albert) и мечка (bär). To събра 32 процента от гласовете, a oстаналите опции за футболните привърженици бяха Бернардо (Bärnardo), Бернхарт (Bärnheart) и Херци фон Бер (Herzi von Bär).

"Родител съм и знам колко важно е да стимулираш въображението на децата. Надяваме се, че този талисман ще бъде приет като забавен и приятен герой, който ще убеди още повече деца да играят футбол", заяви директорът на турнира и бивш капитан на Байерн Мюнхен - Филип Лам.

Евро 2024 ще бъде проведено в десет германски града между 14 юни и 14 юли. България заема четвърто място в квалификационна група G зад Унгария, Сърбия и Черна гора, както и пред Литва.

Германия се класира по право като домакин, но заради неубедително резултати в контролите не е ясно дали начело на тима ще остане настоящият треньор Ханзи Флик.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай