Пламен Абровски: Свалянето на ДДС за храните е моя кауза

Това е като битката на Давид с Голиат, но ще се случи, увери шефът на земеделската комисия

Пламен Абровски: Свалянето на ДДС за храните е моя кауза | StandartNews.com

Свалянето на ДДС върху храните е моя лична кауза. Това каза председателят на земеделската комисия в парламента Пламен Абровски на форума на „Стандарт” „Да! На българската икономика. Гарантиране на продоволствената сигурност”.

Когато се приемаше Законът за бюджета бях единственият, който предложи 9% ДДС върху храните. Но  залата не го подкрепи, защото както установихме по време на разговорите в комисия, ролята на земеделската била да иска намаляване на ДДС, а ролята на финансовата – да не позволява това, заяви Абровски. И продължи: „Свалянето на ДДС като антикризисна мярка е моя лична битка – като на Давид с Голиат.”.

Пламен Абровски припомни, че когато „Възраждане” внесоха проектозакон за сваляне на ДДС, той изобщо не бе разпределен на земеделската комисия.

Но темата няма да бъде забравена. Това е тема, която ще се случи. Защото ние вече не живеем в спокойни времена и трябва да предприемем крути мерки, категоричен бе народният представител от „Има такъв народ”.

Много лесно се живее в спокойни времена. Последните 12 години бяха спокойни, нямаше опозиция, имаше пари, нямаше война. В такива спокойни времена забравяш, че трябва да се готвиш за лоши дни. Затова и 12 години никой не обръщаше внимание и не се интересуваше какъв е националният ни интерес, каза Абровски в отговор на въпрос от бившия министър на земеделието Нихат Кабил какъв е националният интерес в земеделието.

Тази държава не може да се управлява ден за ден. Решенията, които вземаме днес, ще се усетят утре или след година, каза Абровски.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай