Петък,

Пламен Абровски: Свалянето на ДДС за храните е моя кауза

От: СТАНДАРТ -
1854
Пламен Абровски: Свалянето на ДДС за храните е моя кауза
A
A
A

Свалянето на ДДС върху храните е моя лична кауза. Това каза председателят на земеделската комисия в парламента Пламен Абровски на форума на „Стандарт” „Да! На българската икономика. Гарантиране на продоволствената сигурност”.

Когато се приемаше Законът за бюджета бях единственият, който предложи 9% ДДС върху храните. Но  залата не го подкрепи, защото както установихме по време на разговорите в комисия, ролята на земеделската била да иска намаляване на ДДС, а ролята на финансовата – да не позволява това, заяви Абровски. И продължи: „Свалянето на ДДС като антикризисна мярка е моя лична битка – като на Давид с Голиат.”.

Пламен Абровски припомни, че когато „Възраждане” внесоха проектозакон за сваляне на ДДС, той изобщо не бе разпределен на земеделската комисия.

Но темата няма да бъде забравена. Това е тема, която ще се случи. Защото ние вече не живеем в спокойни времена и трябва да предприемем крути мерки, категоричен бе народният представител от „Има такъв народ”.

Много лесно се живее в спокойни времена. Последните 12 години бяха спокойни, нямаше опозиция, имаше пари, нямаше война. В такива спокойни времена забравяш, че трябва да се готвиш за лоши дни. Затова и 12 години никой не обръщаше внимание и не се интересуваше какъв е националният ни интерес, каза Абровски в отговор на въпрос от бившия министър на земеделието Нихат Кабил какъв е националният интерес в земеделието.

Тази държава не може да се управлява ден за ден. Решенията, които вземаме днес, ще се усетят утре или след година, каза Абровски.

 

 


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията