Lidl предлага изобилие от изкушения на 12-ия фермерски пазар

Посетителите ще открият шоколад със сол, странджанска мерудия и мед с джинджифил и още много родни продукти

Lidl предлага изобилие от изкушения на 12-ия фермерски пазар | StandartNews.com

Родни продукти за всеки вкус ще предлагат регионални производители на 12-ия фермерски пазар, организиран с подкрепата на Лидл България. Събитието ще се проведе от 24-ти до 26-ти септември, между 10.00 и 19.00 ч., на паркинга на магазин Lidl на бул. „Черни връх“ 173, в Драгалевци.

Клиентите ще открият чушки и домати от Сандански, праскови, круши и смокини от сливенския край на „Таткова градина“, както и ядки, боб и тахани от Генерал Тошево. „Билка чудодейка“ ще предлага познатите билкови тинктури, а производителите „Алин“ от Самоков са приготвили разнообразие от чай и билки. Медът и пчелните продукти идват от с. Габърница и от гр. Искър, а виното от с. Рабиша.

Няма да липсват и познатите продукти на ферма „Катарино“ от Разлог, месните продукти на „Новамес“, Банкя и изкушенията на ферма „Шопар, бик и щука“ от линията „Вино и мезе“, приготвени с ароматни подправки и по стари рецепти. Стари рецепти използва и пекарна „Хлябът на Нена“. Методът и технологията на поддържане на квас и приготвяне датират повече от 100 години и се прилагат при производството на осем вида хляб с квас, разказват от пекарната. С гордост споделят и, че са от малкото в страната, които правят хляб по стара технология - само от брашно, сол и вода, без мая и подобрители. Независимо дали от лимец или ръж, бял или типов селски хляб, всяка хапка, приготвена с любов, е като машина на времето.

Пъстрият асортимент ще обогатят две нови организации, предлагащи продукти, обвързани с кауза. Социалното предприятие на Българска фондация Биоразнообразие ще зарадва посетителите със селекция продукти, произведени в ограничени количества от малки фермери, занаятчии и професионалисти. Комплектът „Сладка природа в кутия“ е с домашно сладко, мед с джинджифил и родопски чай. Селекцията „Природа в кутия „България“ включва 100 % натурална сол от резерват Атанасовско езеро, домашна лютеница и странджанска мерудия.  Екзотично предложение е и млечният шоколад с кристали сол. Фондацията обединява хора с различни идеи за опазването на българската природа, а печалбата от социалното й предприятие се инвестира в опазване на българската природа.

Посетителите на пазар ще могат да избират и от разнообразните изделия, изработени с много старания и любов от млади хора с интелектуални затрудния, които развиват трудови и социални умения в Дневен център „Светове“. Той е проект на фондация „Светът на Мария“, чиято мисия е да подобри качеството на живот на хората с интелектуални затруднения и техните семейства. Сред прерасните сувенири, посетителите могат да открият свещи от пчелен восък с естествена декорация, дизайнерски брошки с шевици, цветни и ароматни глицеринови сапуни.  Изделия от висококачествено дърво, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница, също са част от продуктите, обвързани със социални каузи. Предлагането им е част от дългосрочното партньорство на Лидл България с Български дарителски форум, което цели популяризиране на каузите на граждански организации и подкрепа за дейността им.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньор на Lidl по проекта е „Гастроном Смесен Магазин“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай