Признание! Продуктите на Димитър Маджаров с 8 награди

„Да дадеш името си на хранителен продукт е огромна отговорност, защото заставаш зад това, което правиш за другите“, споделя Маджаров

Признание! Продуктите на Димитър Маджаров с 8 награди | StandartNews.com

Месните продукти на Димитър Маджаров са носители на множество награди.

Случвало ли ви се е да застанете пред рафта в магазина и да се чудите какво да изберете? Колко по-лесно щеше да бъде, ако на етикета имаше стикер с медал! Дори вече да познавате отлично салам „Бургас“, луканка „Маджаров“, Панагюрската луканка, филе „Филиба“, Златната селекция, деликатес „Маджаров“ Ф70 или свинския врат „Монтана“ на Димитър Маджаров, спокойно заложете (отново) на тях.

Тези 8 месни продукта Димитър Маджаров са с топ награди.

От независими организации за перфектно качество, технология и вкус. Качество, технология и вкус, които остават едни и същи от първия медал преди 19 години до ден-днешен.

Награди за салам „Бургас“ на Димитър Маджаров

Салам „Бургас“ е любима закуска на децата. Някои деца си приготвят сандвичи с него, с много парченца салам и тънък резен хляб; други направо изяждат цяла палка „Бургас“, ей така, без нищо. Първата награда за този месен продукт на Димитър Маджаров е от далечната 2003 година. Международният панаир в Пловдив го отличава за това, че има „траиционно добър вкус“, (който не се променя с годините). Димитър Маджаров произвежда „Бургас“ само от свежо свинско и говеждо месо. Без да добавя каквито и да са заместители или ГМО. Любима закуска не само на децата, нали?

Две награди за луканка „Маджаров“

Първият златен медал за луканка „Маджаров“ е от Международния панаир Пловдив, през 2004 г. Следващото злато е от „Месомания“, през 2012 г. Луканка „Маджаров“ се прави по авторска рецепта от охладено свинско и говеждо месо, като со добавя готварска сол и ароматни смлени подправки. Зрее минимум 50 дни. При дегустацията „на сляпо“ тя е отличена като най-добър „качествен и оригинален пазарен продукт“. Луканка „Маджаров“ се предлага във вакуум или насипна. Вкусът й се разгръща най-добре няколко минути след отваряне на опаковката.

2 награди за телешки суджук „Златна селекция“ на Димитър Маджаров и за сурово-сушен бут по средиземноморски на Димитър Маджаров

Телешкият суджук от Златната селекция на Димитър Маджаров е отличен също със златен медал – на „Месомания“, през 2012 г. Той се приготвя по „гурме рецепта за ценители“ само от първокачествена суровина и грижливо подбрани подправки като кимион и черен пипер. Месото се обезкостява ръчно и преминава през минимум 25 дни прецизен процес на сушене. Няма никакви алергени или ГМО. Телешкият суджук от „Златната селекция“ на „Димитър Маджаров“ се предлага във вакуум, в насипно състояние или в стилна кутия, подходяща за подарък.

Златна селекция „Димитър Маджаров“

През 2012 г. година „Месомания“ присъжда медал и на  сурово-сушения свински бут по средиземноморски на Димитър Маджаров. Този месен продукт се прави по същата рецепта и със същото качество оттогава до днес. Новото е, че се предлага и на слайсове.

Златен медал за Луканка „Панагюрска“ на Димитър Маджаров

За този сурово-сушен деликатес Маджаров е удостоен със Златен медал от „Месомания“ през 2013 г. Луканката се произвежда по автентична рецепта. Носи името на града, в който е била направена за първи път (всяка година преди Коледните празници къщите в Панагюрище били окичени с прът с увиснали луканки). Тя е регистрирана в Европейския съюз като храна с траиционно-специфичен характер и на опаковката й има специален знак, който я отличава.

Луканка „Панагюрска“ на Димитър Маджаров има характерна сплесната форма и е пресована с дървени преси. Повърхността й е покрита с „бяла благородна плесен“, показателна за това, че процесите на зреене и сушене са протекли правилно. Вкусът е умерено-солен, а ароматът – на кимион и черен пипер. Димитър Маджаров прави този „панагюрски“ деликатес от 60% свежо българско говеждо месо, 40% свинско и ръчно смлени подправки. Няма никакви заместители на месо, нито пък ГМО. „За да е истинска една „Панагюрска луканка“, тя трябва да се приготвя по рецептата на бившето ДСО „Родопа“, категоричен е Димитър Маджаров.

Сурово-пушеното филе „Филиба“ (Filibe е турското име на град Пловдив) на Димитър Маджаров е с „любим вкус по авторска рецепта“. То също е отличено със Златен медал – от „Месомания“ през 2013 г. и грамота за „оригинален продукт“. Филе „Филиба“ се произвежда по класическа технология, а в процеса на сушене месото се пресова многократно. Съдържа първокласно свинско контра филе, сол и млени билки и подправки. Предлага се в термофолио или на слайс.

Деликатесът „Маджаров“ Ф 70 и свинският врат „Монтана“ са отличени като най-добри в категорията „качествен и оригинален пазарен продукт“ при „сляпата дегустация“ на „Месомания“ през 2014. И двата продукта са със Златен медал от изложението в „Интер Експо Център“.

Произведени са само от свежо българско свинско месо, готварска сол и естествени подправки.  Пазят майсторлъка на деликатесите от времето на „Родопа“. Характерно за тях е, че са от цели парченца месо. Не съдържат закваска, ГМО или оцветители.  Превъзходният им вкус е резултат от правилно подбран режим на зреене и печене, при който от 100 кг вложено сурово месо се получава 90 кг готов продукт. Имат леко препечена коричка и апетитна сърцевина. Овкусени са с прясно смлян черен пипер. Какво повече му трябва на човек за едни неочаквани гости?

„Най-ценната награда е тази на потребителите“

От създаването си преди 30  години до днес „Димитър Маджаров“ има над 20 отличия – за конкретни продукти, за бранда, за стандартите в производството, за приноса на самия Маджаров. Отлични оценки за месните продукти дават и близо 900 човека в неформално проучване в социалните мрежи. Те определят продуктите на Димитър Маджаров като „развихрящи фантазията за шедьоври в кухнята“, „приготвени с любов“, „за всеки ден и по всякакъв повод“ и с „вкус от детството ни“. Хората харесват марката, защото е „символ на автентичен вкус“ и защото „превръща вечерята в празник“.

„Най-ценната награда е тази на потребителите“, обобщава Димитър Маджаров. „Да дадеш името си на хранителен продукт, не е признак на тщеславие. А огромна отговорност – защото заставаш зад това, което правиш за другите. Всеки ден. Година след година“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай