Вельов се увлече по киното

Вельов се увлече по киното | StandartNews.com

Калин Вельов записа ефектния клип "Обречен" по авторското му парче от "Омбре" - филма на покойния режисьор Захари Паунов. Известният перкусионист дебютира и като актьор - той е гаднярът с прозвището Брадясалия, чиито интриги водят към драматичния и безкрайно логичен финал. Песента и текстът отразяват емоциите на главния герой Ангел (Валери Йорданов), който сякаш е обречен да се скита и търси своя свят. Неслучайно доминират силни барабани и афроритъм.

Лентата, която в петък тръгна по кината в цялата страна, дискутира в библейски дискурс приятелството, доверието, толерантността и търпението - и за невъзможността да бъдат постигнати едновременно. Всъщност отново става дума за изключително сложно преплетените съдби на балканските народи - открай време и през последните 25 години. Сюжетът на Емил Тонев обаче в никакъв случай не е бъбрив, а картината на оператора Иван Вацов впечатлява с точно намерената за темата палитра. В музиката на Петър Георгиев-Пешето са миксирани етномотиви от Балканите и класически блус от Мисисипи.
В ролите са още Любомир Бъчваров, Стефка Янорова, Иван Ранков. Целият актьорски екип получи диплом на "Златната роза" през 2014-а във Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай