Родопски баби делят сцена с диджеи от Мексико

Мексиканския диджей "Джипси Бокс" е специален гост на "Зенит Фюжън Фестивал"

Родопски баби делят сцена с диджеи от Мексико  | StandartNews.com

Родопското село Долен ще се превърне от 24 до 26 юни в арена на най-иновативните диджеи на световната клубна сцена. Причината е "Зенит фюжън фестивал", чиято мисия е да възроди българските традиции. Събитието ще представи национални и международни изпълнители, като е съчетано с тематични работилници. Специални гости са "Ребел Ъп!" - колектив от белгийски и холандски музиканти.

"Специализирали сме се в много локални музикални стилове от целия свят, без значение дали е фолклор, фюжън, етно, поп или електроника. Ние сме глобален джубокс", казват артистите. "Ребел Ъп!" са известни и с благотворителните си вечери за международни каузи. Другият гост е мексиканецът "Джипси бокс", който смесва фолклорни мотиви с най-новото електронно звучене. Той е основател на испанската парти поредица "Болкан Фивър" и активен член на United Global Beats.

Във фестивала ще участват родните "Мерудия", "Тъпани и гайди", "Оратница", "Котарашки енд Дъ Рейн Догс" и диджей "Дарба". "Представете си музикант от Монголия или Перу да пее с бабите от Сатовча и Долен", коментира директорът на фестивала Тим Гюбел. Децата от Долен и всички останали до 12 са с безплатен вход и ще имат възможност да вземат урок по гайда или да слушат мистични родопски приказки. До 1 май билетите са по 50 лева, след това по 75.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай