Представиха рок-операта "Исус Христос суперзвезда" в Кърджали

Представиха рок-операта "Исус Христос суперзвезда" в Кърджали | StandartNews.com

Кърджалийски ученици станаха свидетели на уникална прожекция. Самият Светослав Лазаров, който е диригент и пианист в Музикалния театър в София, изнесе един нестандартен час по музика пред седмокласниците и Ученическия парламент в СОУ „П. Р. Славейков".

В съзвучие с наближаващия християнски празник Възкресение Христово музикантът представи рок-операта "Исус Христос суперзвезда" на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс с почти пълен запис на премиерата на постановката под негово диригентство.

Освен чутите арии, учениците получиха информация от първа ръка и препратки към Библията, с които да могат по-лесно да си обяснят случващото се на екрана.

Макар и в съвременен вариант, класиката на Уебър оживя и донесе на тийнеджърите неизпитвани досега усещания, а те споделиха с госта, че никога не са присъствали на опера.

Диригентът Светослав Лазаров не за първи път е гост на славейковци. Последното му посещение бе по време на тържествата за 30-годишния юбилей на школото.Тогава концертът бе открит с изпълнение на химна на България от съпругата на музиканта - оперната певица Таня Радева – Лазарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай