Почина великият джазмен Ал Жаро

Почина великият джазмен Ал Жаро | StandartNews.com

Прочутият певец Ал Жаро, многократен носител на "Грами" за своите джаз и ареднби хитове като Breakin' Away, е починал днес, 12 февруари, в Лос Анджелис. Той беше на 76 години. Наскоро беше хоспитализиран и отмени предстоящите си концерти.

Вестта за смъртта му беше публикувана на официалния му уебсайт. "Той ще ни липсва. Неговият втори приоритет в живота беше музиката. Трети нямаше. Първият му приоритет беше да помага и утешава всеки в нужда, независимо дали е емоционална или физическа болка, или всяка друга причина за страдание. Той изпитваше нужда да дава на нашите умове и сърца спокойствие. Той искаше да види топла усмивка там, където не е имало преди. Песните бяха просто средство за постигането на това."

Жеро е единственият изпълнител, печелил "Грами" в джаз, поп и арендби категории. Сред хитовете му са песните: We're in This Love Together, After All, Boogie Down, Never Givin' Up, както и основната тема в сериала „Съдружници по неволя" от '80-те години.

Роден в Милуоки, той е син на свещеник и започва да пее в църковния хор. Получава магистърска степен по психология и работи като социален работник, преди да се премести в Лос Анджелис, за да стане певец.

Албумът му Givin' It Up от 2006-а с Джордж Бенсън беше номиниран за три "Грами" и спечели две. България беше единствената страна от Източна Европа, в която двамата представиха Givin' It Up през 2006-а.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай