Омара пя "Моя страна"

Омара пя "Моя страна" | StandartNews.com

Омара Портуондо пя преди вечер в лобито на "Кемпински" "Моя страна, моя България". Така изумителната неостаряваща дама разкри чувствата си към нашата страна.

Тя и цялата компания от култовата група "Буена виста соушъл клъб" пристигнаха у нас в добро настроение след успешен концерт в Букурещ.

"Имаме тук скъпи приятели", каза солистката. С нея са доайените Елиадес Очоа, Журайро Мирабал, Барбарито Торес и Исус Рамос - в този състав ги чуваме на живо за последен път. С тях са и още 9 музиканти от тежката кавалерия.

"Буена виста" по план трябва да разгорещи НДК. Утре формацията от ветерани, съставена преди 17 години от американския китарист и откривател на таланти Рай Кудър, ще се появи за първи път в Античния в Пловдив. Световноизвестните кубинци са включили в двучасовата си програма най-доброто от своя репертоар, който през последните 10 години многократно сме слушали в България. Последното турне на "Буена виста" започна през юни от Франция - и ще минe през Европа, Южна Африка и САЩ, за да завърши в края на следващата година в Куба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай