Нощ на ансамблите през май в НДК

Нощ на ансамблите през май в НДК | StandartNews.com

София. Трите най-големи български фолклорни състава ансамбъл "Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин" ще стъпят на една сцена на 11 май, за да премерят сили в "Нощ на ансамблите" в зала 1 на НДК.

Събитието по откриване на тазгодишното издание на Салон на Изкуствата събира най-добрите на едно място, под съпровод и в ритъма на истинска българска, фолклорна музика.

Билети вече са в продажба на цена от 8 до 20лв. Могат да бъдат закупени в интернет на www.ticketportal.bg, както и в Билетен център в НДК, магазините на Office1Superstore, Booktrading, книжен център Гринуич.

В "Нощ на ансамблите" всеки от трите състава ще представи своя програма, а на финала публиката ще се наслади на трите състава заедно в едно общо хоро – надиграване. На сцената ще стъпят повече от 150 души - танцьори, певци и музиканти. Участниците ще сменят най-различни костюми от всички фолклорни области на България. Това е първото събиране на трите ансамбъла в един спектакъл за "последните сто години", сподели проф. Елена Кутева, директор на ансамбъл "Филип Кутев".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай