Събота,

Нощ на ансамблите през май в НДК

От: Failed to load user -
2820
Нощ на ансамблите през май в НДК
A
A
A

София. Трите най-големи български фолклорни състава ансамбъл "Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин" ще стъпят на една сцена на 11 май, за да премерят сили в "Нощ на ансамблите" в зала 1 на НДК.

Събитието по откриване на тазгодишното издание на Салон на Изкуствата събира най-добрите на едно място, под съпровод и в ритъма на истинска българска, фолклорна музика.

Билети вече са в продажба на цена от 8 до 20лв. Могат да бъдат закупени в интернет на www.ticketportal.bg, както и в Билетен център в НДК, магазините на Office1Superstore, Booktrading, книжен център Гринуич.

В "Нощ на ансамблите" всеки от трите състава ще представи своя програма, а на финала публиката ще се наслади на трите състава заедно в едно общо хоро – надиграване. На сцената ще стъпят повече от 150 души - танцьори, певци и музиканти. Участниците ще сменят най-различни костюми от всички фолклорни области на България. Това е първото събиране на трите ансамбъла в един спектакъл за "последните сто години", сподели проф. Елена Кутева, директор на ансамбъл "Филип Кутев".


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията