Идва солистка на Ковънт Гардън

Идва солистка на Ковънт Гардън  | StandartNews.com

Световната оперна прима Розалинд Уотърс е красивата атракция в първия за България филм концерт "Властелинът на пръстените" на 5 декември в "Арена Армеец".

Солистката на Ковънт Гардън ще изпълни партиите от оригиналния саундтрак на Хауърд Шор и композицията May It Be на Ения. Уотърс е с впечатляващ опит в киното и вече е записвала музика за много холивудски хитови заглавия - "Междузвездни войни", "Град на ангели", "Коледна песен", "Мастилено сърце", "Шрек" 1 и 2, "Затъмнението".

Диригент на филма концерт е швейцарецът Давид Райц. Той ще ръководи оркестъра на БНР и над 150 хористи. От Германия ще бъде доставен специален контролен видеомонитор, чрез който ще се синхронизират темпото на музикантите и картината на огромен екран. Успоредно с нотните партитури Райц ще вижда специално разработената версия на филма със светлинни маркери вместо ноти.

Билетите за събитието, организирано от P&P Events, са вече в продажба в мрежата на Eventim на цени от 60 до 120 лв. Феновете могат да избират своите места в зала "Арена Армеец" между няколко сектора, носещи имената на емблематични герои от легендарния фентъзи епос: Фродо, Гандалф, Леголас, Арагорн, Ам-гъл, Саурон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай