Гледаме "Булевардът на залеза" в Оперетата

Гледаме "Булевардът на залеза" в Оперетата | StandartNews.com

За първи път в България легендарният мюзикъл „Булевардът на залеза" на Андрю Лойд Уебър е осъществен у нас изцяло от роден постановъчен екип. Премиерата на култовото зрелище е на 27, 28 и 29 януари в Музикалния театър. Режисьор е шефът на Операта академик Пламен Карталов, а диригент - Игор Богданов.

Сюжетът на „Булевардът на залеза" е добре познат на феновете на класиката от едноименния филм на Били Уайлдър с 11 номинации и три "Оскара". Историята е за неуспелия сценарист Джо Гилис и за все по-избледняващата холивудска звезда Норма Дезмънд. Той мечтае да напише сценария на живота си, а тя – да се върне триумфално на екрана. Пътищата им се пресичат и актрисата въвлича мъжа във фантазиите си. Норма наема Джо да напише сценарий и след това се влюбва в него, което впоследствие донася много усложнения в живота на всички замесени. Либретото на Дон Блек и Кристофър Хамптън умело пресъздава драмата на филмовите звезди, скрита зад блясъка и рекламите на Холивуд, цената на славата, на изкушенията и самоизмамата. Андрю Лойд Уебър, сътворил "Котките", "Фантомът от Операта", "Исус Христос суперзвезда", "Евита", е автор и на два саундтрака. Неговите постановки вървят от десетилетия на нюйоркската театрална улица "Бродуей" и лондонския квартал "Уест енд".

Сред звездите, които участват в българската версия, са Калина Ангелова, Деница Шопова, Иван Гатев, Денко Проданов, Иван Панев, Христо Сарафов...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай