"Фондацията" върна вкуса на времето

"Фондацията" върна вкуса на времето | StandartNews.com

Супергрупата "Фондацията" показа за пореден път, че знае какъв е вкусът на времето - с двама барабанисти, елитни китари, завидни клавишни, здрав саунд... След успешния концерт през пролетта, когато рокаджиите излязоха пред 4000 души в НДК и след хитово турне в САЩ и Канада, сега те свириха за първи път в "Арена Армеец". Преди това талантите от X factor подгряха публиката с Help на "Бийтълс", а Георги Бенчев пожела "успех на младежите".

С мощен и интелигентен рок музикантите вдигнаха на крака 8000 души от поне три поколения. Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански изпълниха с юнашка еуфория и неподражаема виртуозност вечните парчета на групите, от които произлизат, но в нов аранжимент. Нямаше нито една непозната песен. По-късно рамо на колегите сложиха Косьо Цеков от ФСБ и "щурците" Валди Тотев и Георги Марков.

Всички - на сцената и отвъд нея - мощно подхванаха заедно още първата песен: "Пак ще се прегърнем". Последваха "Уморени крила", "Две следи" и "Блажени години". Валди Тотев - целият облечен в бяло - изпя химна на свободата "Вдигни очи, виж този свят..." и върна народа точно 25 години назад в зората на демокрацията. Докато течеше изпълнението, на видеостена вървяха кадри от най-големия митинг, събрал над милион души в София. След лиричните реминисценции главните герои се върнаха, за да забият "Вкусът на времето", "XX век" и "След 10 години".

Кирил Маричков, Георги Марков и Валди Тотев извисиха глас за "Клетва"-та, в която звучеше и солокитарата на Пеци Гюзелев, отдавна в рая на големите артисти. После с останалите изпълниха "Среща" и "Кукла". Финалът на фиестата беше "Бяла тишина". След 17 концерта в САЩ и Канада, групарите имат нова покана от Северна Америка, както и от Австралия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай