Александър Райчев обира овации в НДК

Александър Райчев обира овации в НДК | StandartNews.com

Александър Райчев-син обира овации в понеделник в зала номер три на НДК. Младши, който отдавна е световен артист и живее в Хамбург, ще представи авторски композиции. Неговият концерт с логото "Пътуване през времето" е в афиша на Новогодишния музикален фестивал, а интересът към авангардните произведения на Райчев е огромен - както от публиката, така и от критиката. Александър е все така отличен и на пианото. С него на сцената излизат Матиас Гонзалес от Аржентина със своя бандонеон и "Куатро квартет".

Познавачите ще чуят и творби на Астор Пиацола.

Тогава и световната премиера на най-новото произведение на Райчев "Кървавата луна", вдъхновено от стихотворението на Валери Петров "Така веднъж във снежната алея".

Райчев от няколко години активно се занимава и с електронна музика, като се опитва да съчетае класическото пиано с тематичните звуци. Постепенно развива идеята за мултимедиината програма "Планетите на вселената" - музиката звучи на фона на звездни визии. Това е съвсем логично за него, тъй като от години работи с планетариума в Хамбург, където прави суперуспешни шоута.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай