60 000 зрители за 10 дни аплодираха Филип Киркоров

3000 букета и 400 килограмова торта на шоуто

60 000 зрители за 10 дни аплодираха Филип Киркоров | StandartNews.com

Филип Киркоров отпразнува 50 годишният си юбилей по кралски. Километър и половина опашка се извиваше ежедневно пред Кремъл през последните десет дни. Под дъжда с часове стояха не само московчани, но и хора дошли специално за концерта от различните краища на Русия. Полицейското присъствие беше внушително. Над 500 полицаи охраняваха двореца на властта и самото шоу. Желаещите да попаднат сред публиката до последния момент не губиха надежда. Съобразителни „бизнесмени" препродаваха билети , дори служебни покани. Пропуските на черно варираха от 100 до 500 евро в зависимост от местата в огромната Кремълска зала.

Бусче с ликът на Филип Киркоров кръжеше около билетния център наблюдавайки ожесточения пазарлък. Пропускателния режим беше по строг от този по летищата. Прииждащата публика минаваше през три скенера, разположени на три места с допълнителна индивидуална проверка по преценка на органите на реда. Полицията беше изключително любезна с всички. Полицаите упътваха откъде е опашката, чието начало и край трудно се виждаше. В крайна сметка след изключително щателната проверка хората минаваха през централната порта на Кремъл и се отправяха към основната конгресна зала за великото шоу. В интерес на истината не е много ясно как толкова организирано и без инциденти се пропускаха 6 000 човека на куп. И въпреки проливният дъжд имаше ред и дисциплина. Във фоайето зрителите ги обслужваха огромно количество гардеробиери и упътващ персонал. Преди концерта хората имаха достатъчно време, за да си направят селфита с всичките 90 огромни фотоса на звездата. Филип беше навсякъде! Част от пищните костюми на Киркоров бяха облечени върху восъчни фигури – копия на Филип, пръснати на трите етажа.

Музея на костюмите нагледно показваше певеца в различните му творчески етапи, а желаещите да се снимат с восъчния кумир буквално се трупаха на опашка. Огромната залата на Кремъл се напълни за нула време. На първите редици Кралят на руския поп събра фенове, приятели, артисти, политици и много други. Сред вип гостите бяха бившата му съпруга Алла Пугачова с мъжа си Максим Галкин, режисьорът Никита Михалков, певецът Дима Билан, фигуристката Татяна Навка. Един от любимите музиканти на родения във Варна Филип - Енгълбърт Хъмпърдинг, пристигна специално в Москва, за да забавлява гостите на Киркоров със свои песни. На служебните места седяха бащата на Филип – Бедрос Киркоров, заедно с двете си прекрасни внучета – Алла- Виктория и Мартин, които с нетърпение очакваха появата на звездния татко на сцената. И ето осветлението изгасна. Съпроводен от величествена музика Филип Киркоров се появи в залата и то сред самата публика, предвижвайки се към сцената бавно,

по кралски с високо вдигната глава

И така шоуто започна. За три часа и половина Филип Киркоров представи грандиозен спектакъл на световно ниво. Рекорден бюджет , стотици костюми и декори, невероятно силен екип от режисьори, продуценти и сценографи, не само от Русия. Това шоу бе мечтата на Филип – страстна, дръзка, смела и директна, която премина през много изпитания на времето и на живота. Мечта, която може да се сбъдне само на сцената. Всички билети за десет дневния концертен маратон „Аз" на Филип Киркоров в Кремъл бяха продадени още преди половин година. Не би могло да бъде иначе, ако шоуто се прави не от кой да е, а от самият Крал на руската естрада заедно с най-великият режисьор на световно ниво Франко Драгоне. Самият Драгоне е автор на 12-те програми на Цирк Дю Солей, променяйки трайно развлекателната индустрия. Той е режисьор – постановчик и на шоуто на Селин Дион в Лас-Вегас, което по-късно става от най-продаваемите в историята. И точно там, във Вегас, Франко се запознава с Киркоров. Сега обаче шоуто на Филип е най-продаваемото и в това има логика. За десет дни грандиозният спектакъл беше видян от 60 000 зрители, а самият Киркоров получи над 3000 букета цветя. Спектакълът, впрочем, беше без прекъсване.

Легендарният певец пя три часа и половина нон-стоп, съпроводен от изключително професионален балет и 3D ефекти на тройна видео стена. В разчупеният сюжет на авангардния режисьор присъстваха най-различни типажи. Постоянното движение по сцената на куклата с неподвижно лице в маска беше разчупено едва най-накрая, когато тя оживя на детско колело на три колелета и се усмихна на зрителите. Борбата между доброто и злото бяха в основата на концепцията. Присъствието на красивото женско начало не слезе от сцената нито за миг. Повече от ясно е, че такъв спектакъл не се прави лесно. Тонове техника, уникален сценичен трасформер, асансьори на сцената, стотици костюми, близо 120 човека зад кулисите и 96 на самата сцена, светодиодни екрани от най-новото поколение с ослепителна 3D-графика – всичко това присъстваше пред хилядната аудитория. Всяка песен си имаше свое уникално изображение и сценарий. А за монтажа на грамадния фонтан, който изведнъж се задейства по време на спектакъла, на кремълската сцена е трябвало да използват специален кран, който никога до сега не е присъствал на това място.

Три часа и половина заедно с бисовете, зрителите се потапяха в магическия свят на Филип Кирков. Напълно жив звук, който се чуваше еднакво добре от всяка точка на огромната зала. „Това шоу показва вътрешният свят на един голям артист – истинският Филип. Неговите мисли, мечти, неговото лично пространство блесва на сцената. Затова така кръстихме спектакъла – „Аз". Ние изгледахме целият му живот, всичко, което той бе постигнал за тези години и взехме решение: Филип няма да излезе на сцената в лиричен образ, а днес той ще е това, което е в действителност в живота – истински, неподправен,

луд, раним, трогателен, чувствителен, любвеобилен –

такъв, какъвто зрителите още не са го виждали", споделя режисьора на шоуто Франко Драгоне. Спектакълът „Аз" е истински експеримент за Русия. Подобно нещо никой не е правил до сега. Танцьорите са посочвани лично от Франко Драгоне заедно с постановчика, който е работил с Кайли Миноуг, Бритни Спиърс и Дженифър Лопес. Великолепните изпълнения на Филип се допълваха невероятно с уникалните акробатични и балетни умения на танцуващите. Самият Филип им беше голяма конкуренция и не изоставаше. Истински фурор предизвика издигането му на трона, което му придаде допълнително величие. Кралят започна с най-новите си парчета, а после изпя всичките си известни хитове. На сцената се забеляза и противоборството на два много красиви ангели – единият черен , другият бял. Така и не стана ясно кой надделя. Това остана загадка за доразмишляване.

Филип бе неуморим. По време на спектакъла Киркоров се преоблече 25 пъти! Няколко пъти той слизаше от сцената сред публиката, която го обсипваше с букети. Петима бодигарда буквално тичаха след него в старанието си да поемат всичките цветя. Филип не отказа на никой селфи. Минавайки по главният коридор на залата към него се затичаха двете му прекрасни деца Алла- Виктория и Мартин, които сграбчиха татко си за краката. След като му се нарадваха, малките се прибраха на местата си до дядо им Бедрос и бавачките. След края на концерта публиката буквално взриви залата от бурни аплодисменти. И така петте биса се превърнаха в отделно мини-шоу. Общата продължителност на грандиозният сценичен празник за 50-тата годишнина на Киркоров бе 3 часа и тридесет минути. Накрая той завърши с думите" Днес моето "Аз" е това което видяхте. И нямаше да го има това мое "Аз" ако не сте вие - хилядите ми зрители.Благодаря ви за тази дългогодишна вяра и любов!"

След концерта вип гостите имаха шанса да поздравят юбиляра в непринудена атмосфера на шестия етаж на Кремъл. Приемът на Киркоров се оказа царски. Той нагости приятелите си с морски дарове, скъпо шампанско, всевъзможни и невъобразими мезета. Боядисани златни ананаси пък бяха декор. 400-килограмова торта, украсена с въртяща се корона с брилянти също отговаряше на статута на Киркоров. Шумният празник продължил до късно през нощта. Президентът на Русия Владимир Путин дори изпрати поздравителна телеграма на рожденика, която беше прочетена на концерта лично от прессекретаря Дмитрий Песков. Президента награди Филип с Почетен орден за големи заслуги в развитието на естрадното изкуство в страната. Посланик Бойко Коцев също поздрави Филип с 50-годишния му юбилей и му предаде поздравителна телеграма от президента Румен Радев. На приема след последния му концерт в Кремлевския дворец, руската звезда събра свои колеги изпълнители, актьори, културни дейци, представители на бизнеса и спорта, сред които Алла Пугачова, Кристина Орбакайте, Никита Михалков, Светлана Дружинина, Любов Успенская, Лайма Вайкуле и много други. Посланик Бойко Коцев връчи на Филип Киркоров паметния знак "Самарски кръст" за неговия принос за развитието на културното сътрудничество между България и Русия и огласи текста на поздравителното писмо от президента Румен Радев. "Във вашия забележителен жизнен и творчески път България заема своето незаменимо място. Вашата родна Варна и страната ни имат повод за гордост за своята непрекъсваща и пълноценна връзка с твореца, покоряващ най-престижните световни сцени с неподражаемия си талант и енергия." се казва в телеграмата на българския президент.

 

Зад кулисите

След концерта Филип влезе в неговите индивидуални покои. Пред вратата на гримьорната , както и на всеки метър зад сцената имаше охрана. Пропускаха само хора със специални баджове– " VIP Филип Киркоров „Я". Децата на Филип бяха в отделна стая заедно с бавачките си и дядо им Бедрос. Малкият Мартин явно беше огладнял и посегна към една филийка хляб в гримьорната. Но дядо му се скара да не я пипа, защото не е прясна. След забележката на Бедрос малчуганите лакомо хапнаха няколко вида грозде, ягоди , зелени ябълки и прясно изцедени фрешове.
За почерпката звездата е похарчил над 40 милиона рубли или близо 650 000 евро. Всеки гост е получил индивидуална покана за гала-тържеството с видео приветствие на юбиляра. Една такава покана с вграден видео-екран в картичката е струвала над 5 000 рубли. До тук само за покани са отишли 5 милиона рубли... Останалите 35 милиона са за позлатените ананаси, декора на залата, скъпото шампанско, стриди, деликатеси, тортата и наема на Кремълския дворец, който хич не е малък. Артистът го е арендувал почти за един месец за репетициите на шоуто и подготовката на банкетната зала. А поканеният да пее на гостите легендарен 8—годишен Хампердинка е струвал много. Говори се, че за един концерт хонорарът му е 200 хиляди евро. С една дума Филип Киркоров се развихри по кралски. Не малко хора критикуваха звездата, че е пръснал толкава много пари за една вечер. „ Можеше да ги дари на бедните, на сираците, бездомните или в старчески дом", са част от коментарите в социалните мрежи. „Егоцентрик, лицемерие, нарцисизъм, самохвалство и самовлюбеност", коментираха други във фейсбук. Когато си Кралят обаче, нямаш друг избор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай