48 часа строят сцената за Лили Иванова

Билетите за концерта на примата в Операта се харчат за луди пари на черно

48 часа строят сцената за Лили Иванова | StandartNews.com

София. 48 часа ще строят сцената за концерта на Лили Иванова на 13 февруари. Певицата ще излезе за първи път в кариерата си в Софийската опера. Шоуто е посветено за Деня на влюбените, а билетите за него са вече продадени. Ценните пропуски дори се харчат на черно срещу двойни и тройни цени. За да предотвратят нелегална търговия, организаторите ще пускат по няколко билета всяка сутрин до деня на спектакъла, организиран със съдействието на генералния спонсор "Lidl България", "Винпром Пещера", "Булгартабак-Холдинг".

12 екрана и над 100 осветителни тела ще направят зрелището уникално. Въпреки намеренията на организаторите за мегаспектакъла проектът няма да се осъществи на сто процента заради ограниченията в пространството и заради представлението на "Аида" на 11 февруари. Декорите за класиката на Верди се строят три дни, но ще трябва да се развалят за един.

Визуалната част ще бъде подкрепена от специално заснети видеоклипове, като в част от тях са участвали Юлиян Вергов и "Мис България" Ваня Пенева. Продуцентите се въздържаха от назоваване на суми, но признаха, че бюджетът на събитието е внушителен. Бизнесменът Димитър Тодоранов сподели, че идеята му хрумнала по време на събитие в Операта, когато бил омагьосан от атмосферата. Стефан Божков и наскоро отлетелият към рая на художниците Кольо Карамфилов пък искали да изваят роял край брега на Лозенец. Дори започнали да скицират идеята си. Сега обаче плановете са за сцена във формата на пиано, на която да се изявяват най-вече български артисти от различни жанрове.

"Кольо гореше за този проект, мечтаеше да направи нещо изключително. Той беше мотор, кибрит - пламваше ли, всичко около него също започваше да гори. Така че ще стане", убеден е Божков, който се върна с голяма награда от Сърбия, където високо оцениха негово лимитирано издание от 55 бройки с 12 литографии по 12 песни на Робърт Бърнс.
Ангел Дюлгеров пък обясни, че голяма част от песните за концерта ще са в нов аранжимент. "Те ще са в по-бавен и лиричен стил. Останалите парчета са в познатия за Лили", допълни той. Ще звучат емблематичните "Ела", "Покруса", "Ти сън ли си". На сцената с Иванова ще бъде камерен състав с елитни музиканти - Веселин Веселинов-Еко (бас), Орлин Цветанов (цигулка), Огнян Енев (пиано/тромпет), Росен Ватев (барабани), Пламена Жекова.

Лили ще бъде подгрявана от виртуоза на класическата китара Зоран Анич от Сърбия. Маестрото ще свири 45 минути и ще представи кавър на една от песните на Лили Иванова.

Димитър Тодоранов съобщи вчера, че готви и друг концерт в Операта - с Васил Найденов. Певецът е потвърдил, но все още няма дата. Ясно е обаче, че той ще излезе с оркестъра на трупата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай