Във Враца получиха бюлетините за местния вот

Към момента общият брой на секционните избирателни комисии в областта е 325

Във Враца получиха бюлетините за местния вот | StandartNews.com

Днес в областна администрация Враца пристигнаха бюлетините за Местни избори 2019. Те бяха получени от упълномощени представители на областния управител и от упълномощени представители на 10-те общински избирателни комисии. При засилена полицейска охрана, бюлетините бяха транспортирани до областния център и предадени на упълномощени представители на общинските администрации. Под контрола на общинските избирателни комисии и охрана от органите на МВР, бюлетините са транспортирани до десетте общини.

За местния вот в област Враца са отпечатани 435 200 бюлетини – за общински съветници, за кметове на общини и за кметове на кметства. 84 000 е тиражът на бюлетините за избор на общински кмет във Враца, 22 700 – в Бяла Слатина, 20 600 – в Мездра, 18 500 – в Козлодуй, 11 000 – в Оряхово, 9 500 – в Криводол, 6500 – в Мизия, Роман – 5600, 4800 –  в Борован и Хайредин – 4500.

Към момента, общият брой на секционните избирателни комисии в областта е 325, като от тях 26 са подвижни секционни избирателни комисии в общините Борован, Бяла Слатина, Враца, Козлодуй, Криводол, Мизия, Оряхово, Роман и Хайредин. До 24.10.2019 г. се очаква да бъдат образувани допълнителни секционни избирателни комисии в лечебните заведения, домовете за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги.

За провеждането на местните избори, Областна администрация – Враца е предоставила на общинските администрации всички необходими изборни книжа и материали – избирателни списъци, методически указания, отличителни знаци за членовете на СИК, протоколи, пликове, печати, кутии за отрязъци и други, по решения на Централната избирателна комисия.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай