Воля с мерки за по-добър живот на пенсионерите в София

Към този момент за тях не се полагат достатъчно грижи, твърди кандидатът за кмет на Воля

Воля с мерки за по-добър живот на пенсионерите в София | StandartNews.com

Кандидатът за кмет на София за Местни избори 2019 от партия "Воля" инж. Пламен Христов е готов със специални мерки за подобряване на живота на пенсионерите в столицата. По думите му към този момент за тях не се полагат достатъчно грижи.

"Крайно време е столичният кмет да се погрижи за възрастните хора. Аз предлагам част от бюджета да  е за дотирането на хосписите за стари и болни хора", заяви инж. Христов. "Част от пенсията остава за тях, а това, което не достига, да се поема от Общината. Те са плащали данъци съвсем логично е общината да се погрижи за тях".

Освен това Пламен Христов предлага да бъде създаден и фонд в помощ на пенсионерите. Според партия "Воля" един от начините за попълването на този фонд със средства е създаване на услуга за супер експресна поръчка на документи, например, която да е по-скъпа и чрез нея да се захранва фонда за пенсионери.

Друга мярка, предложена от инж. Пламен Христов, е присъствието на асистент във всяка сграда на Столична община, който да консултира възрастните хора и пенсионерите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай