Сърцат доктор играе за кмет на район "Изгрев"

Със страданието и болката не се свиква, казва д-р Делян Георгиев

Сърцат доктор играе за кмет на район "Изгрев" | StandartNews.com

Със страданието и болката не се свиква, казва д-р Делян Георгиев

БСП заложи на лекар от Спешна помощ, който е баща на три деца

Сред кандидатите на БСП за районни кметове в София е един лекар от "Спешна помощ" - София който е бивш фехтовач, разпуска с каяк, има куп хобита, много и разностранни интереси, често му се налага да заговорничи със съпругата си, за да го представя тя като шофьор на мотокар, и е баща на три деца. Името му е д-р Делян Георгиев, на 33 години, и влиза в надпреварата за кметския стол на район "Изгрев" от името на социалистическата партия.
"Съпругата ми по принцип винаги ме е подкрепяла във всичко. Тя не е аполитичен човек, винаги гласуваме заедно, но смята, че може би не трябва да се захващам с това предизвикателство, защото е прекалено обсебващо, признава д-р Георгиев. – В момента нейният основен приоритет са децата ни. Синът ни е на 11, по-голямата ни дъщеря вече е на 6, а малката през ноември ще навърши 5".
Според д-р Делян Георгиев спешна помощ е перлата в короната на медицината. "Защото между живота и смъртта стоиш само ти. Ако направиш всичко, което знаеш, ако го направиш навреме, човекът ще оживее. Ако не... За мен това е огромното предизвикателство”, казва той.
Кандидатът на БСП за кмет на район "Изгрев" е категоричен, че със смъртта никога не се свиква. "Много пъти съм чувал колеги – било лекари, медицински сестри или фелдшери – да казват, че след 30 години работа вече са свикнали. Аз не мисля, че е така, казва той. - Дори и сега, след всичките години работа в "Спешна помощ", след многото болка и човешко страдание, което съм видял, има неща, с които няма как да свикна. Не можеш да приемеш безстрастно смъртта, да неглижираш присъствието й, за мен това е абсурдно твърдение. Не можеш да свикнеш със страданието, болката или угасването на живота на дете. Това са тежки моменти! Да, може да запазиш присъствие на духа в тежка ситуация и си длъжен, като лекар, да го сториш. Да, може да се абстрахираш от някакви мисли и чувства на паника в определен момент, за да бъдеш адекватен в обстановка на всеобща паника и страх, но никога не можеш да свикнеш! В противен случай трябва да не си човек, а някаква безчувствена машина".
Д-р Георгиев силно вярва, че любопитството движи света. "По принцип имам много интереси и хобита. Бивш спортист съм, тренирах фехтовка дълго време. Това е един от любимите ми спортове, разказва той. – Страшно обичам да ходя на риба. Тази година успях само два пъти да отида, а това е голяма мъка за човек, който обича. Обичам спокойствието на риболова. Обичам планината, природата... Скоро водих децата в Бели Искър, Самоковско, където открихме едни хубави екопътеки. Обичам да чета книги, най-различна литература. Много обичам да карам каяк. Обичам да ходя на концерти. Като изключим традиционните рок, джаз и съвременна музика изобщо, страшно много обичам опера. Харесва ми. Това изкуство, което много хора не разбират, мен ме успокоява. Миризмата на залата, столовете, музиката, гласовете... Старая се да уплътнявам всяка свободна минута пълноценно и да не я губя. Надявам се да съм добър пример за децата. Но това ще го разберем, живот и здраве, след време. Когато те самите ми кажат какъв баща съм бил...".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай