Неделя,

Програмата на Манолова: 23 мерки за София

220
Програмата на Манолова: 23 мерки за София
A
A
A

Мая Манолова представи програмата си за управление на София в 23 мерки до 2023 г.

"Калоян и Мария ме потърсиха преди година – тя е със 100 % степен на увреждане, той шофьор. С години са се опитвали да преустроят жилището си, за да може тя да се придвижва с инвалидна количка. Искаха всичко да е законно, а от общината ми заявиха, че си има процедура, а аз не съм отговаряла за това. Заради тази, и още десетки подобни истории, разбрах, че хората очакват от мен да отговарям. Искам да решавам хорските проблеми. За това и взех решението си за кандидатиране". Това заяви тя във встъпителното си слово.

“След месец столичани ще трябва да вземат решение – от кой и как искат да бъдат управлявани”, категорична бе Манолова.

"София - светла, умна и почтена“, „София - чиста, уютна и зелена“, „София - удобна и подредена“, "София - с грижа за гражданите“, „София - привлекателна и заможна“, са основните 5 категории на нейната програма.


Ето и всички точки на програмата ѝ:

1. Дигитална община – "услугите с клик, вместо в плик" - "До края на мандата ще дигитализираме 90 % от услугите на СО", заяви Манолова

2. Електронни референдуми и обществени поръчки на блокчейн платформа - "Мощно антикорупционно средство", смята още тя.

3. Гражданите и медиите на заседания на Столичния общински съвет и районни приемни на кметове

4. Местните данъци да не бъдат увеличавани

5. Референдум за съдбата на инсталацията за горене на отпадъци. Мая Манолова заяви, че тя ще отговаря за този референдум.

6. Пълна ревизия на "Топлофикация" и всички общински дружества. Според Манолова "Топлофикация" има надменно отношение към гражданите, а дружеството ограбва жителите на София.

7. Прозрачни обществени поръчки - "Всеки гражданин ще има достъп до договорите и имената", заяви кандидат-кметът за София.

8. Довършване на Околовръстен път и започване на изграждане на вътрешни рингове за разтоварване на трафика

9. Без привилегии за паркиране на висши общински служители и техни приятели

10. 4-годишна програма за изграждане и ремонт на тротоарите: "Ще спрем практиката ремонт на ремонта", категорична бе Манолова.

11. Изграждане 5 буферни паркинга в центъра и кварталите

12. Ясла и градина за всяко дете. Манолова заяви, че стотици деца са израснали, докато чакат места за ясли и детски градини.

13. "Да поемем въздух" – конкретни мерки за чистотата на въздуха - "39 души умират на ден от болести и замърсяване на въздуха. Днес столицата диша трудно, заради колите, калта и камионите. В дните с голямо замърсяване ще въведем ограничения за най-замърсяващите автомобили. Ще въведем и бял биле - безплатен за пътуване в градския транспорт", категорична бе Манолова. "Ще мием улиците най-малко 12 пъти на година. Ще мерим въздуха в най-критичните точки, а не в парковете", каза още тя.

14. Мая Манолова обеща и да възстанови лифтовете за Витоша, "за да може планината отново да бъде любимо място за столичани".

15. Ще възстановим и къпалнята „Мария Луиза“ в Борисовата градина, допълни кандидат-кметът за София

16. Справедливо обезщетяване на собствениците на терени

17. Три продължения на метрото - една от тях ще бъде от метростанция "Люлин" до Околовръстен път, разкри кандидат-кметът за София.

18. Стимули за раждаемост – “за едно, две и три деца”

19. Ще осветим парковете и ще довършим видеонаблюдението във всеки един от тях, коментира Манолова

20. Ще подкрепим реконструкцията на манастирите, разкри тя

21. Ще създадем мобилно приложение за историческите забележителности, допълни кандидат-кметът за София

22. Подпомагане на предприемачите

23. Ремонт на спортни площадки

“За всички тези мерки аз ще отговарям. Няма да се крия зад интересите на партийни централи, ще нося отговорност лично. Така ще променим досегашния модел на управление на столицата. Няма да има кмет в сянка, а гражданите ще участват във всичко. Ще си върнем похитения град”, завърши Мая Манолова.


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com