Проф. Константинов: Организацията бе перфектна

Нарушение няма, коментира той намерението на Манолова да иска касиране на изборите

Проф. Константинов: Организацията бе перфектна | StandartNews.com

По всеобщата оценка - организацията беше много добра. Изборната администрация и преброителят - "Информационно обслужване", се справиха перфектно. Това коментира пред БНТ проф. Михаил Константинов, председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване".

За разликата в броя на имената в избирателните списъци на първи и втори тур в София той заяви, че първият списък е грешен. "А защо е грешен - не знам. Хората, които са го правили, трябва да кажат", допълни той. По думите му това е техническа грешка, която няма нищо общо с броя на гласовете и изборния резултат.

По повод намерението за искане на касиране на вота от страна на инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кандидат за кмет на София, Константинов заяви, че по негово мнение нарушение няма. „Това, че хората в една или друга махала са гласували за един кандидат, не значи, че са си продали гласа“, коментира той.

Процентът на недействителните гласове на първия тур на местните избори тази година е 8.5. Най-много са те при бюлетините за общински съветници - 15%, което повтаря данните от местните избори отпреди 4 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай