Неделя,

Пребиха общинар от АБВ в Стрелча

555
Пребиха общинар от АБВ в Стрелча
A
A
A

„Имаме избрани повече от 100 общински съветници, близо 40 от тях са от самостоятелни листи и това не може да не ни прави доволни от изборния резултат“.

Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция в централата на партията, цитиран от Агенция „Фокус“. Петков подчерта, че партията има близо 50 избрани кметове на кметства, от които 10 са самостоятелно издигнати, а повече от 30 са в коалиционно участие, но с водеща роля на АБВ.

„Веднага подчертавам – много тежки и лоши резултати в София, Пловдив, Стара Загора и Бургас“, отчете Петков, но изтъкна, че партията все пак отчита „солидно присъствие“ в някои региони. От АБВ припомниха още, че двама от районите кметове на София получиха тяхната подкрепа и са били избрани още на първи тур. „Това са кметът на „Изгрев“ Делян Георгиев и независимият кандидат на Община Панчарево - Николай Петров“, уточни още Петков.

Партията отчете и силно представяне във Врачанксия регион, където печели кметско място в община Роман и в няколко от големите села.

На пресконференцията новибраният кмет на Стрелча Стойно Чачов обяви, че в изборната нощ един от общинските съветници на АБВ в града е бил пребит и призова органите на реда се сезират за случая. От партията поискаха още оставката на директора на ОДМВР - Плевен, заради действия на полицията по време на изборите, както и обвиниха ЦИК в "грубо покаване на закона". 


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com