Новият кмет на Видин: Ще върна града на хората

Цветан Ценков спечели с 57,8%, човекът на ГЕРБ Огнян Ценков събра едва 39,7%

Новият кмет на Видин: Ще върна града на хората | StandartNews.com
  • Цветан Ценков спечели с 57,8%,  човекът на ГЕРБ Огнян Ценков събра едва 39,7%

Смяна на караула и във Видин. Кметът отново ще е с фамилия Ценков, но това е вече Цветан Ценков. Кандидатът на местна коалиция СДС спечели убедително балотажа срещу човека на ГЕРБ и досегашен кмет Огнян Ценков. При 100% паралелно преброяване на гласовете във Видин изборите печели Цветан Ценков с 57.8% от гласовете, съобщи „Галъп”. Кандидатът на ГЕРБ Огнян Ценков събра едва 39.7% от вота на избирателите. 2.5% са гласували с "не подкрепям никого".

Тази победа не е моя, тя е на видинчани, дължи се на огромното желание на целия регион да тръгнем напред. Тази битка не е срещу нито една политическа партия, а срещу статуквото, бяха първите думи на Цветан Ценков. Видин е портата към Европа и трябва да направим всичко възможно този град да се завърне на картата на България, добави той.

Искам да върна на Видин красотата, която е имал след Освобождението, каза новият градоначалник пред БНТ. И се зарече: „Ще върна Видин на видинчани”.
Още утре ще разтворя общината ще направя повече за електронното обслужване, разкри плановете си работа Ценков. От утре сутринта той започва сформиране на екипа си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай