Новаков: Еврофондовете променят Русе всеки ден

Евродепутатът се срещна и разговаря с кандидата за кмет на Община Русе Диана Иванова

Новаков: Еврофондовете променят Русе всеки ден | StandartNews.com

Андрей Новаков – член на Европейския парламент от групата на ГЕРБ-ЕНП посети Русенска област през уикенда. Той се срещна и разговаря с кандидата за кмет на Община Русе Диана Иванова, която му представи приоритетите от програмата си за управление на града и малките населени места.

Новаков заяви, че от няколко месеца не е бил в нашия град, но за това време европейските фондове са променили Русе към по-добро. „Важно е да бъдат използвани всички средства за подобряване на инфраструктурата и качеството на живот в града - заради русенци, заради бъдещето на Русе!“, заяви Диана Иванова. Тя допълни акцентите от програмата за градската среда, част от които включват зелени инициативи – нов облик на паркове и градини, превръщане на Лесопарк „Липник“ и западен парк „Приста“ в модерни зони за отдих и спорт, развитие на мрежата от велоалеи и изграждане на панорамни велосипедни трасета, реновиране на тротоари, пешеходни алеи и околоблокови пространства, обновяване и изграждане на паркинги в кварталите, ефективен контрол на строителството, създаване на достъпна градска среда за хора с увреждания и изграждане на модерен градски плувен комплекс.

Евродепутатът Андрей Новаков участва и в редица срещи в областта, сред които представяне на листата за общински съветници в село Червена вода, предизборни срещи в различни русенски квартали, а по-късно заедно с областния координатор и народен представител Пламен Нунев и кандидатът за кмет на Община Бяла Димитър Славов участваха в представянето на листата за общински съветници в Бяла и малки населени места от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай