Мария Илиева прави „Младост“ зелен район

“Младост” може да се превърне в един от най-зелените и екологични райони на София

Мария Илиева прави „Младост“ зелен район | StandartNews.com
  • Мария Илиева прави „Младост“ зелен район

“Младост” може да се превърне в един от най-зелените и екологични райони на София и ще работя активно за това“, каза Мария Илиева, кандидат за кмет на района от местна коалиция ГЕРБ/СДС, на среща с жителите в квартала. Общата зелена зона в района може да нарасне, като се изградят нови паркове и градинки като парк „Въртопо“, хидропарк „Искър“, изграждането на Източен парк по поречието на реките Кална и Банишка, парк до църквата в „Младост“ 3 и др.
Пътят към облагородяването на района преминава и през запазването на междублоковите пространства и градинки и недопускане на застрояването им. „Волята ни да се запазят зелените площи в “Младост” е непоколебима. Аз ще продължа да работя за намирането на справедливи решения срещу застрояването“, ангажира се Мария Илиева.
За тази цел има изготвен регистър със проблемни зелени площи, които принадлежат на частни собственици, направен от Работната група към Столичен общински съвет. Тя вече спаси  5 такива терена в Младост само преди месец-два. Става дума за терените между бл. 61 и бл. 68 на бул. „Андрей Ляпчев", пред бл. 320 на ул. „Атанас Москов", между бл. 401 и 409 на ул. „Филип Аврамов", до бл. 19 и 21, а също и пред бл. 70 в „Младост" 1, които останаха зелени площи за радост на жителите в района, а инвеститорите бяха обезщетени с общински терени на други места. За всеки такъв имот общината ще води диалог със собственика, за да се намери подходящо решение за преотстъпване на парцел на друго място.
„Ние ще търсим решение в интерес на гражданите на „Младост“ за запазване и увеличаване на зелените площи.“, обеща Мария Илиева.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай