Марешки очаква пълен мандат на правителството

Дори и да има промяна в София, тя няма да доведе до промяна в цяла България, казва лидерът на ВОЛЯ

Марешки очаква пълен мандат на правителството | StandartNews.com

Дори и да има промяна в София, тя няма да доведе до промяна в цяла България , правителството на ГЕРБ ще изкара мандата си докрай, смята лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки. Той обаче бе категоричен, че битката в София не е предизвестена, за разлика от Варна.

"Самият факт, че дори във Варна не издигаме кандидат, значи, че сме реалисти, които работим само за резултати. Считаме, че изборите там са предизвестени, но в София не е така. Фандъкова сменя голяма част от екипа си, значи има нужда от промяна. Единственият кандидат, който отговаря на очакванията на хората е инж. Пламен Христов. Мая Манолова няма как да промени статуквото защото го е създавала, част е от него, от системата, която убива хората", каза Веселин Марешки пред Канал 3.

"Пошло е да излязат с надписа, че всички хора с увреждания подкрепят Мая Манолова. Защото тя е създавала системата, която ги е убивала. Ако някой иска да се свърши работата кандидатът е Пламен Христов – млад, образован, некорумпиран. Управлява хиляди хора, бизнес с милиарди приходи", заяви той.

"Двупосочен процес е, ако си във властта вземаш, но ако си извън, ако искаш – даваш. Щом той управлява бизнес, който не участва в обществените поръчки, защото там няма конкурентен принцип.

Пътят към летището е хубав, но нещата се движат с изоставащи темпове. Част от работата е свършена, който и да беше кмет, щеше да го направи. Нито една община не е слънце, не е на световно ниво, а другите да изостават. В нашия бранш ние постигаме много повече от средно постижимите. Трябват доста по-големи ръстове", сподели Марешки.

"Във всеки район, който припознае истинската алтернатива – инж. Пламен Христов, ще получи бензиностанция от нашата верига. С един неопорочен търг ще се постигне по-добра цена на горивото за софиянци. Електротранспортът ще бъде много по-развит с инж. Христов. Електромобилите са бъдещето, голяма част от софийския транспорт трябва да се електрифицира в кратки срокове, и заради замърсяването, и заради шума", допълни той.

"Ако действаме рационално и планираме, нямаше да има такива задръствания. Неефективно се харчат нашите пари. Нямаме детски градини, събираме капачки за кувьози, но си купуваме самолети. Това пречи на българите да живеят добре. Пари в здравеопазването има много, но не се изразходват ефективно и не стигат до докторите и сестрите. Терминът „да усвоим пари” ограби България в последните години. Не мисля, че  Мая Манолова изобщо е алтернатива. Не смятам и че с промяната в София ще има промяна и в България. Това са фактите. ГЕРБ ще си завърши мандата, независимо какъв ще е резултата от местните избори", завърши Веселин Марешки.

Кандидатът за кмет на София от ВОЛЯ инж. Пламен Христов пък сподели: "Фандъкова и Манолова са двете страни на една и съща монета. Представители на старата политическа класа, а аз на съвсем различна – все още никой не може да твърди и няма съмнения, че сме допускали грешки, за които хората да плащат".

"Не ми харесват мръсният въздух, задръстванията, детските градини. Въпросът е друг – кой ще вдъхне най-голямо доверие, че има желанието да промени нещата. Щях да им се възхитя, ако бяха изкарали милионите за инвестиции с далновиден мениджърски подход. Но те са ги получили като средства по европроекти, но е по-лесно да ги защитиш отколкото да ги изкараш, за да ги похарчиш. Можем да сме им благодарни, че не са потънали. В Младост продължава да се строи на всяко зелено кътче, всички нови сгради трябва да бъдат съобразени с една модерна визия на столицата. В центъра имаме чудесни стари сгради, които са засенчени от стъклени подобия на сгради", каза Христов.

"Не мисля, че синята и зелената зона трябва да се разширяват. Трябва да се построят подземни паркинги на малка площ. Такива паркинги са добър вариант, но има още стъпки. Призовавам хората да обърнат повече внимание дали някой е алтернатива или е стар и познат или да опитат нов шанс, да започнат минимум от 50 на 50. Няма кой да ме обвини, че съм се облагодетелствал на гърба на избирателите", каза още кандидатът за кмет на София от ВОЛЯ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай