Събота,

Карадайъ в Добрич: Не искаме никой да ни разделя

От: Редактори -
100
Карадайъ в Добрич: Не искаме никой да ни разделя
A
A
A

„Ние от Добрич не искаме никой да ни разделя и да ни противопоставя нито по етнически принцип, нито по религиозен принцип, заяви в Добрич председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Има проблем, който на централно ниво се получава и създава проблеми в Добричкия регион. В централното управление включиха националистите без да има нужда от това. И от трибуната на Народното събрание, и в законодателството се надпреварват кой по-голям националист е. От трибуната на Народното събрание се сее езика на омразата, разделението и противопоставянето. Всички ние знаем, че разделението и противопоставянето не водят до нищо добро“, каза председателят на ДПС.

По думите му БСП в добруджанския регион със своето „инерционно и носталгично управление“ от последните 25-30 години не води до нищо добро. И ако това продължи, децата ще продължат да напускат страната, защото в региона няма развитие.

„Този модел трябва да се промени. Този модел може да се промени от ДПС. Ние няма да обещаваме, защото знаем, че кой каквото и да ни обещава, ние ако не си свършим нашата работа, няма кой друг да ни върши работата“, категоричен е Мустафа Карадайъ.

Той допълни, че с достойните кандидати на партията в Добричко целта е постижима – искана от хората промяна с общи усилия, в единение. Председателят на ДПС призова симпатизанти и актив към пълна мобилизация, така че идеите да достигнат до всеки човек, включително и до опонентите, защото заявеното намерение е едно - да милееш за своята Родина.

Днес Добруджа има нужда от модела на заедността, каза още лидерът на ДПС. Мустафа Карадайъ приветства присъстващите в залата на Младежкия център в добруджанския град, подчертавайки, че в залата има много енергия, която обаче трябва да доведе до нужното, а то е осъществяването на философията на ДПС, която е заедността още от създаването на партията, за да задържи и да върне хората в региона.

„Заедността означава всеки със своето различие да бъдем заедно, всеки да бъде достоен, горд, да може да отстоява своята идентичност, да утвърждава своята идентичност и своето различие, но да бъдем заедно. И това нещо го правим 30 години в нашата Родина“, каза Мустафа Карадайъ.

Той отбеляза, че всяко време иска своето, а времената се менят. Ако преди 50 години условията и изискванията са били едни, то сега те са други.

„Днес Добруджа има нужда от ДПС. За пореден път ние трябва да носим нашата отговорност и ще я носим“, заяви председателят на партията. По думите му за изминалите години ДПС е доказало, че различието не е проблем в партията, то е ценност. Етническата идентичност е богатството на ДПС.

„Различните идентичности ни дават богатство и на култура, и на всичко“, подчерта Мустафа Карадайъ.

Той отбеляза, че сега в навечерието на местните избори средата е много различна, защото много хора са напуснали страната, за да търсят поминък навън, "защото няма бъдеще, няма перспектива, няма поминък в повечето населени места“.

По думите на Мустафа Карадайъ в последните 10 години се наблюдава инерционно управление на страната и това е проблем. „Затова ние в национален план казваме: имаме програма за ускорено догонващо развитие на нашата страна“, заяви председателят на ДПС.


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички