Карадайъ в Добрич: Не искаме никой да ни разделя

Всички ние знаем, че разделението и противопоставянето не водят до нищо добро, каза лидерът на ДПС

Карадайъ в Добрич: Не искаме никой да ни разделя | StandartNews.com

„Ние от Добрич не искаме никой да ни разделя и да ни противопоставя нито по етнически принцип, нито по религиозен принцип, заяви в Добрич председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Има проблем, който на централно ниво се получава и създава проблеми в Добричкия регион. В централното управление включиха националистите без да има нужда от това. И от трибуната на Народното събрание, и в законодателството се надпреварват кой по-голям националист е. От трибуната на Народното събрание се сее езика на омразата, разделението и противопоставянето. Всички ние знаем, че разделението и противопоставянето не водят до нищо добро“, каза председателят на ДПС.

По думите му БСП в добруджанския регион със своето „инерционно и носталгично управление“ от последните 25-30 години не води до нищо добро. И ако това продължи, децата ще продължат да напускат страната, защото в региона няма развитие.

„Този модел трябва да се промени. Този модел може да се промени от ДПС. Ние няма да обещаваме, защото знаем, че кой каквото и да ни обещава, ние ако не си свършим нашата работа, няма кой друг да ни върши работата“, категоричен е Мустафа Карадайъ.

Той допълни, че с достойните кандидати на партията в Добричко целта е постижима – искана от хората промяна с общи усилия, в единение. Председателят на ДПС призова симпатизанти и актив към пълна мобилизация, така че идеите да достигнат до всеки човек, включително и до опонентите, защото заявеното намерение е едно - да милееш за своята Родина.

Днес Добруджа има нужда от модела на заедността, каза още лидерът на ДПС. Мустафа Карадайъ приветства присъстващите в залата на Младежкия център в добруджанския град, подчертавайки, че в залата има много енергия, която обаче трябва да доведе до нужното, а то е осъществяването на философията на ДПС, която е заедността още от създаването на партията, за да задържи и да върне хората в региона.

„Заедността означава всеки със своето различие да бъдем заедно, всеки да бъде достоен, горд, да може да отстоява своята идентичност, да утвърждава своята идентичност и своето различие, но да бъдем заедно. И това нещо го правим 30 години в нашата Родина“, каза Мустафа Карадайъ.

Той отбеляза, че всяко време иска своето, а времената се менят. Ако преди 50 години условията и изискванията са били едни, то сега те са други.

„Днес Добруджа има нужда от ДПС. За пореден път ние трябва да носим нашата отговорност и ще я носим“, заяви председателят на партията. По думите му за изминалите години ДПС е доказало, че различието не е проблем в партията, то е ценност. Етническата идентичност е богатството на ДПС.

„Различните идентичности ни дават богатство и на култура, и на всичко“, подчерта Мустафа Карадайъ.

Той отбеляза, че сега в навечерието на местните избори средата е много различна, защото много хора са напуснали страната, за да търсят поминък навън, "защото няма бъдеще, няма перспектива, няма поминък в повечето населени места“.

По думите на Мустафа Карадайъ в последните 10 години се наблюдава инерционно управление на страната и това е проблем. „Затова ние в национален план казваме: имаме програма за ускорено догонващо развитие на нашата страна“, заяви председателят на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай