Карадайъ: Целта ни е 55+5+5 общини

Лидерът на ДПС произнесе предизборна реч пред членове на Младежкото ДПС

Карадайъ: Целта ни е 55+5+5 общини | StandartNews.com

Целта на Движението за права и свободи (ДПС) за местните избори е да постигне успех по формулата „55+5+5 общини“, заяви днес в Разград лидерът на движението Мустафа Карадайъ. Освен че обяви пред младежите от ДПС формулата, той каза още: „Ние знаем, че властта идва от хората, тя е на хората, и властта служи за решаване на проблемите на хората, и затова нашето мото е "Власт за хората“.“

Лидерът на движението подчерта, че в ДПС са допускани партийни грешки, но с времето са вземани мерки. Понякога, увлечени в своето его и егоцентризъм, създаваме и изкривени модели и форми - самозабравили се самовлюбени егоцентрици, които, ако във времето не се вземат мерки, стават местни дерибеи, за да стигнат до ситуацията да си мислят, че са местни феодали и са вечни. Този опит го имаме в партията, подчерта Карадайъ и добави, че са получавали жълт картон в доста от общините по различно време в годините.

Вие имате една основна мисия - да провокирате, да катализирате такъв тип отворени процеси в партията, ако щете, да ни принудите днес, сегашните ръководители, да влизаме в крак, ако някъде изкривяваме пътя, каза Карадайъ пред членовете на Националния съвет на Младежкото ДПС, които проведоха свое заседание в лудогорския град.

По думите му, по различен начин, с различни други грешки, ДПС е загубило общини заради некоригирани партийни грешки. Той даде и примери с конкретни общини като Дулово, Главиница, Исперих, Никола Козлево и Кубрат.

Говорим за отворено управление, а вътре в партията създаваме субекти, които искат да държат хората под страх в 21-ви век, това е абсурдно и недопустимо, заяви лидерът на движението. Той бе категоричен, че сега партията има волята и амбицията да взема превантивни мерки. Вместо да получаваме жълт картон от народа, в момента всички ние сме амбицирани да взимаме превантивни мерки дори с рискове за избори за поправяне на моделите. По този начин Джебел не ни трябва по онзи изкривен модел. По същия начин е и в Хитрино. Това не може да е моделът на управление в 21-ви век. Това не е ДПС и ние ще се коригираме, отбеляза Карадайъ и призова младежите да са катализатор на отвореното управление.

Той посочи, че с такава идея е създадена и младежката организация - да отвори партията, да разбие капсулата, а, от друга страна, ДПС да има енергията за бъдещето и перспективата.

Вярвам във вас. Разчитам и съм убеден, освен че ще бъдем активни в кампанията, освен че ще си свършим партийната работа, като стигнем до душата и сърцата, и да покажем себе си на всеки един български гражданин, на всеки един наш потенциален избирател, каза още председателят на партията.

Основната дискутирана тема на заседанието на Националния съвет на Младежкото ДПС бе "Как печелим местните избори 2019". Сред участниците в заседанието бяха членове на Централното оперативно бюро на ДПС, евродепутати, народни представители, кметове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай