Събота,

Пламен Христов: Борбата за кмет на София е дълг

От: Редактори -
201
Пламен Христов: Борбата за кмет на София е дълг
A
A
A

Няколко дни преди началото на кампанията за местните избори стана ясно, че един от претендентите за кмет на София е Пламен Христов, кандидат на партия „Воля“.

По повод изказвания от по-рано, че лидерът на партията Веселин Марешки ще бъде кандидатът за поста Христов коментира пред БНР, че това е било „иронично казано“ във връзка със събития отпреди: „Той ясно потвърди после, че не е възнамерявал да се кандидатира“.

Христов определи като спекулации информации, че е обвиняем и настоя, че обвинение срещу него не е повдигнато. „Така или иначе до момента прокуратурата не намери основание да повдигне обвинение. Странно е как медиите не знаят, че преди може би повече от година разследването е прекратено по обвиненията, за които ми бе поискан имунитетът“, каза депутатът от „Воля“. И подчерта, че вече не е обвиняем „по това, което се твърдеше тогава“.

„Не считам кметските избори за надпревара, състезание, предизвикателство и всички банални думи, с които се описват. За мен изборите за кмет са по-скоро дълг като софиянец, който обикаля по улиците, децата ми дишат мръсния въздух в столицата, виждам безвкусното презастрояване буквално на всяко едно ъгълче. Няма как да не съм гневен и този гняв да не прерасне в чувство за дълг“, каза Пламен Христов.

Според него всички проблеми на столицата трябва да се решават като комплекс от действия, като всяко следващо ще зависи от резултата от предходното.

Когато говорим за мръсен въздух основен фактор е горенето на всякакви горива в някои квартали в столицата. Може би нежеланието на контролните органи да прекратят това своеволие води до замърсяването, което в зимните периоди е изключително сериозно, коментира още той.

„За детските градини имаме много решения, които ако ние бъдем избрани, ще успеем да ги предложим на софиянци. После ще говорим за паркирането, проблемите не са един и два, няма формула или магическа пръчка“, подчерта кандидатът за кмет на София на „Воля“. 


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com