Калоян Паргов: Имаме 600 000 невалидни бюлетини

Съберете 23 000 невалидни бюлетини, ще видите, че БСП е излязла над вота си на европейските избори

Калоян Паргов: Имаме 600 000 невалидни бюлетини | StandartNews.com

Над 50 % от София искаме нова перспектива. Това каза лидерът на Градския съвет на БСП - София и член на Изпълнителното бюро на партията Калоян Паргов по време на пресконференция в централата на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

"Искам да използвам настоящата пресконференция и всички вас, за да се обърна към всички избиратели в София. На 3 ноември ни предстои един важен, но в същото време и свободен избор, неконтролиран. Свободен избор между статуквото и между промяната за една различна перспектива.

Тук въобще не става дума за някаква титанична битка ляво - дясно, която ни владееше толкова година.

Тук става въпрос за борба между ненормалното и фалшивото, зад което видимо стоят манипулатори и интересчии и от друга страна за нормалното и доброто, от което софиянци имат нужда. Всеки човек подсъзнателно е наясно кога, защо и кой го лъже. Ние, които гласувахме за промяна. Онази голяма част от София, над 50 % искаме нова перспектива".

"Считаме, че носител на тази промяна е г-жа Мая Манолова и всички наши районни кметове, които са на балотаж тази неделя. Промяна не означава да сменим градския пейзаж или прическата. Това е промяна за доброто на софиянци. Едно по-различно бъдеще, за една друга перспектива. Доброто управление, ако говорим за него, не е да служиш за параван като дистанционно на някого, а да бъдеш отговорен за своите действия и своя екип. Екип означава да се довериш на коректни и професионално подготвени и отговорни хора", каза още Паргов.

Според него те не трябва да са бушони. "Столичани искат кмет, който знае как да управлява и който е доказал предишното си жите и битие отговорността, решителността, най-вече човечността и грижата на хората. Всеки един жител на хората има нужда да усети тази грижа като данъкоплатец. Изборът за една промяна, за една друга перспектива се казва Мая Манолова, на която вярваме и подкрепяме", допълни още Паргов.

Не си заслужава чрез невалидни бюлетини да манипуларат изборите, това е в ущърб на демокрацията и прозрачността на изборния процес, каза още лидерът на Градския съвет на БСП - София и член на Изпълнителното бюро на партията Калоян Паргов.

"Днес е последният ден от една дълга и изморителна предизборна кампания. На прага на деня за размисъл, на прага на втория тур", посочи още Паргов.

"Прави лошо впечатление, че невалидните бюлетини са също важен инструмент за манипулиране на избори. Твърдя, че те не са вследствие на елементарна грамотност, а целенасочен акт и действие за допълнителна манипулация и изкривяване на вота. Какво значат 600 000 невалидни бюлетини от 3 млн. гласуващи? Това е цяла парламентарна група", коментира Паргов.

"Съберете 23 000 невалидни бюлетини, ще видите, че БСП е излязла над вота си на европейските избори. БСП нямаше сега да е с 15, а с 17 - 18 съветници и щеше да промени конфигурацията, за която толкова ни проглушиха ушите. Просто го отбелязвам като факт", уточни още Паргов.

Според него машинното гласуване, което е трябвало да бъде факт, преодолява всички тези изкривявания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай