ГЕРБ: Не сме част от компроматна война

Свидетели сме на едни симптоми на политическа дезориентация от БСП, посочи Тома Биков

ГЕРБ: Не сме част от компроматна война | StandartNews.com

„В началото на предизборната кампания, ясно и точно заявихме с какви цели влизаме в настоящата предизборна кампания за местните избори. Обявихме, че ще водим ясна, точна и позитивна предизборна кампания. Няма да влизаме в компроматни битки. За нас това е показване на реално свършени резултати от нашите кандидати с ясна и точна визия за това какво можем да предложим на българските граждани за развитието на общините“. Това заяви председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов.

„Само преди няколко дни ние обявихме, че за пореден път се готви нещо гнусно, нещо некоректно и несъвместимо с принципите на предизборната кампания. Историята го показва, че това нещо не се случва за първи път. Това нещо е стил и има своето продължение в настоящата кампания, но ние не сме част от тази компроматна война“, подчерта Паунов.

Той подчерта, че ГЕРБ участва в кампанията позитивно, със своите послания и програма. По думите му, по този начин са показали, че са национално отговорна партия и че работят в интерес на гражданите.

 „Ставаме свидетели на едни симптоми на политическа дезориентация от колегите от БСП. Цяла седмици ни повтарят, че те са победили, а ние сме загубили. Данните показват кой на кое място е. ГЕРБ е първа политическа сила и в общинските съвети, и в битката за кметове. Колегите от БСП не правят разлика между победа и загуба“, посочи от своя страна Тома Биков.

Той коментира, че изводите и от парламентарните, и от европейските и от тези избори са едни – БСП са на второ място, а ГЕРБ е на първо място.

„Хвърлянето на обвинения, създаване на митове и  дискредитирането на изборния процес ще е загуба за всички нас“, предупреди Биков.

Той коментира и срещите на Мая Манолова вечер във Волуяк. Припомняме, че по-рано днес премиерът съобщи, че точно там Манолова се разбирала кои роми къде да отидат да гласуват.

„Ние цяла кампания следим нейните изяви. Нейният пресцентър публикува различни съобщение за срещи с граждани, понякога с трима. Единствено прессъобщение нямаше за Волуяк. То бе разпратено днес след редица въпроси“, посочи Биков.

„Надяваме се изборите да са честни и да продължим живота и след изборите“, коментира още той.

„Част от посланията по време на тази кампания бяха истинско изпитания. Опитвахме се да убеждаваме гражданите в качествата на нашите кандидати, предимствата на програмите, които са разработени, утвърждавахме цели, проекти, принципи. Не сме водили ГМО-кампания, не сме използвали неполитически аргументи. Не ни е било цел, не ни е било приоритет да маскарим други. Голяма част от опонентите ни не използваха политически инструменти“, коментира предизборната кампания и Томислав Дончев.

Той е категоричен, че по време на кампания трябва да се води политически разговор.

„С кого имаше шанс да водим подобен разговор?“, попита Дончев за изминалата вече кампания и подчерта, че в местната власт има политики – за образованието, социални политики.

Дончев подчерта и че трябва да се съхрани доверието в изборната администрация. Също така посочи, че трябва точно мерило за това какъв е резултатът от вота.

„След неделята идва понеделник, хората трябва да живеят заедно, местената власт трябва да работи“, каза още той.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай