Дончев: Градове като Пазарджик да очакват повече

Вицепремиерът бе в Пазарджик и се запозна с проекта за ремонт на градския стадион

Дончев: Градове като Пазарджик да очакват повече | StandartNews.com

Вицепремиерът Томислав Дончев, който посети Пазарджик, се запозна с проекта за ремонт на градския стадион, за който държавата отпусна 1 млн. и 200 хил. лв. Дончев бе придружаван от областния координатор на ГЕРБ Найден Шопов и кандидата за кмет на Пазарджик инж. Иван Панайотов. По-късно Томислав Дончев разгледа и завода за производство на кормилни кутии “Костал“ и се срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ от областта.

„Изборите са състезание и ние играем за победа. Това, което ни отличава от другите е,  че играем чисто и използваме политически средства, срещаме се с хората и обясняваме за какво се борим. Там, където има силни структури има и добри резултати“, каза още Дончев. Той бе категоричен, че без някой истински да се е състезавал, без да е срещнал 600 -700 човека и без да е изслушал болката на всеки от тях, няма как да спечелим.

„Това не става само със стоене пред компютъра, с четене на политически анализи, с даване на интервюта, а става само с личен контакт. Ние имаме нужда от обясняване и убеждаване. Местните избори са най-важните. 70 % от всичко, което хората се нуждаят минава през местната власт. Ние самите като партия се утвърдихме през местната власт“, добави Томислав Дончев.

По думите му, точно градове като Пазарджик, с потенциала който имат, би следвало да очакват много повече.

Оттук-нататък задачите на местната управа трябва да бъдат съвсем различни. Оттук-нататък на ГЕРБ трябват кметове, зам.-кметове и общински съветници, които да разсъждават с визия и стратегия за развитие на населеното място. Според Дончев те трябва да си зададат въпроса: Кои са нужните едно или две неща, които могат да отключат потенциала? И трябва да имат ясен профил в каква посока ще се развива тяхното населено място. Отговорът не може да го даде правителството. Това трябва да  го направят смели хора с визия.

„Остава още една седмица до местните избори и вие трябва да отговорите на един въпрос дори и да не ви го задават. А той е: Защо аз съм най-добрият и най-подготвеният за общинския съвет? Отговорът на този въпрос минава през сърцето и това е моята рецепта за победа“, каза в заключение Томислав Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай