Без Иван Тотев и в листите на ГЕРБ

Името му отсъства и от списъка за съветници в Пловдив

Без Иван Тотев и в листите на ГЕРБ | StandartNews.com

Настоящият кмет на Пловдив и председател на градската структура Иван Тотев няма да се кандидатира за никакъв изборен пост в предстоящата кампания за местния вот, съобщава "Дарик радио". 

Освен че няма да е в листата за общински съветници, той няма да е начело и на предизборния щаб на партията на Бойко Борисов. Това ще е зам.-кметът по култура Александър Държиков.

Очаква се Изпълнителната комисия на ГЕРБ да утвърди кандидатите за районни кметове на втория по големина град в страната. Припомням, че самият Тотев се отказа преди време публично от битката за градоначалник.

Иван Тотев коментира, че в избираемата листа на партията има и гражданска квота, в която влизат лица, близки до номинирания от ГЕРБ за кмет на Пловдив - сегашен областен управител Здравко Димитров.

По думите на градоначалника, в нея ще се очаква да бъдат включени известни пловдивчани като двамата лекари проф. Димитър Шишков и Калин Калинов, оперният изпълнител Ивайло Михайлов, Анести Тимчев и арх. Владимир Маринов
Фаворити за раойнни кметове са досегашните кметове Георги Стаменов - за „Централен“, Костадин Димитров - за „Тракия“ и Димитър Колев - за „Западен“, а новите номинации са на бившия депутат Костадин Язов- за „Южен“, шефът на „Чистота“ Иван Стоянов - за „Източен“ и директорът на „Паркове и градини“ Стоян Алексиев - за „Северен“. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай