Знаков бизнесмен със стряскащо изказване за офшорките у нас

Петър Манджуков разкри много неща пред Лора Крумова

Знаков бизнесмен със стряскащо изказване за офшорките у нас | StandartNews.com

„Хиляди са хората в България, които са имали или имат офшорни компании”. Това заяви бизнесменът Петър Манджуков в студиото на „На фокус с Лора Крумова” по Нова Тв.

Той е един от представителите на едрия бизнес в България, бивш медиен собственик, дългогодишен издател на в. „Дума” и често наричан „оръжеен бос”. Неговото име фигурираше в „Панама Пейпърс”.

„Няма как да не излезе и моето име, защото когато аз започнах моя бизнес със специална продукция през 1992 г., у нас нямаше нито регулация, нито лицензиране. Всички от моите колеги до 2000 г. работеха с офшорни фирми. Това е факт”, каза той.

„Когато се говори за офшорни компании, трябва да се направи ретроспекця на използването им, защото това е търговски инструмент – начин, по който някой да върши търговска или друга дейност”, посочи Манджуков.

По думите му журналистическото говорене е едно, но политическото и държавническо говорене трябва да е нещо съвсем друго друго. „Нещата трябва да бъдат доста по-аргументирани", добави той.

. Познавам много хора, но не съм се занимавал нито с обществени поръчки, нито съм се възползвал от мои познанства във властта. Близостта с властта може да се търси при хора, които са известни имена. Знаят се кои са”, коментира още той, пише Novini.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай