Застрахователите пропищяха заради коронавируса

Загубите от пандемията на коронавирус могат да достигнат 203 милиарда долара, което е сравнимо с щетите от най-големите урагани

Застрахователите пропищяха заради коронавируса | StandartNews.com

Загубите на застрахователните компании поради пандемията на коронавирус могат да достигнат 203 милиарда долара, което е сравнимо с щетите от най-големите урагани. Тази прогноза беше направена от най-големия застрахователен и презастраховатален пазар в света Lloyd's в Лондон.

Повече от половината от сумата (107 милиарда долара) ще отиде за застрахователни плащания, други 93 милиарда долара ще се паднат на загубите от инвестиции. Според Lloyd's пазарът ще трябва да удовлетвори искания за застрахователни плащания между 3 и 4,3 милиарда долара. Разходите могат да се увеличат, ако карантинните и ограничителните мерки продължат и през следващото тримесечие.

2020 година може да се превърне в една от най-лошите в историята за застрахователните компании в света, заедно с 2017 г., която беше засегната от мащабни урагани (Харви, Ирма и Мария), както и от 2001 г., когато в САЩ се случи терористичната атака на 11 септември.

Ръководителят на Lloyd's Джон Нийл отбеляза, че никой не би могъл да предвиди сценарий, при който много клиенти ще понесат финансови загуби по целия свят, а "уникалността на COVID-19 се крие не само в опустошителното продължаващо въздействие върху хората и обществото, но и в икономическия шок." Според него рецесията ще доведе до намаляване на застрахователните премии.

Загубите на глобалната икономика от коронавирус могат да достигнат 320 милиарда долара на тримесечие, изчислиха анализатори от застрахователната компания Euler Hermes.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай