Понеделник,

Юруш на маслините! 10 000 българи на пазар в Одрин за ден

От: Стандарт, снимки Марица -
2884
Юруш на маслините! 10 000 българи на пазар в Одрин за ден
A
A
A

Повече от десет хиляди български граждани се стекоха на пазар в Одрин само в неделя. Това бе най-многолюдния „български наплив“ през последните години, отбеляза турският ежедневник Сьозджу, цитиран от Марица. 

Шопинг надпреварата на българите създаваше блъсканица и опашки от време на време.

Броят на мераклиите да пазаруват в Одрин се увеличава от ден на ден с настъпването на пролетта.  Нашенски туристи, които посетиха през уикенда започналия в Истанбул фестивал на лалетата, на връщане се отбиваха и в Одрин за пазаруване. Така те се сляха с българите, дошли за ежедневно пазаруване в района.

Огромни опашки и навалица от пазаруващи българи бяха забелязани в магазините в Одрин и околностите. Българите, които купуваха от магазините в квартал Бостанпазаръ сякаш се състезаваха помежду си, твърдят очевидци.

В последно време българите идват в Одрин от ранните сутрешни часове, след което привечер на граничния пункт "Капитан Андреево" и там  се образуват километрични опашки.

В града с население от 153 хиляди души по улиците се забелязват повече туристи, идващи за пазаруване, отколкото местни хора.  

Българин сподели пред турските медии, че клиентите и търговците в Одрин са доволни. Той допълни, че им е било трудно, когато граничните пунктове бяха затворени по време на пандемията. „В момента можем да пътуваме спокойно и пазаруваме изгодно от търговците в Одрин“.

 Друг български гражданин каза: „В Одрин е по-евтино, отколкото в България. За сега и бензинът е по-евтин при комшиите. Единственият ни проблем е малкият брой гишета на ГКПП "Капитан Андреево", чакаме с часове на границата.

Друг българин припомни, че ако България имаше споразумение с Турция за пътуване само с лична карта, то броя на пътуващите щеше да бъде още по голям.

Последвайте ниПолезна ИнформацияЮруш на евтинията: 10 000 българи обсадиха пазарите в Одрин за ден СНИМКИНовиниИнформация

Последвайте ниПолезна ИнформацияЮруш на евтинията: 10 000 българи обсадиха пазарите в Одрин за ден СНИМКИНовиниИнформация

Юруш на евтинията: 10 000 българи обсадиха пазарите в Одрин за ден СНИМКИ


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com