Wizz Air стартира полети от Варна и Бургас до Лондон Гетуик

Авиокомпанията ще добави също Лондон Гетуик - Венеция и Лондон Гетуик - Палермо към мрежата си от март

Wizz Air стартира полети от Варна и Бургас до Лондон Гетуик | StandartNews.com

27 януари 2022 г., София – Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-устойчивата авиокомпания* в Европа, днес обяви четири нови маршрута до своята база на летище Гетуик в Лондон от Бургас, Варна, Венеция и Палермо. Билетите са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или чрез мобилното приложение на авиокомпанията, като цените започват от само 8,99 паунда**. В допълнение превозвачът ще увеличи и честотите по наскоро обявените си маршрути от Гетуик до Ларнака, Милано и Виена.

 

Днешната новина идва след успешното придобиване от страна на Wizz Air на 15 дневни слот двойки на летище Гетуик в Лондон и обявеното вече пускане на 14 нови маршрута от пролетта на 2022 г. нататък. Това допълнително разширяване означава, че Wizz Air ще обслужва общо 25 маршрута от там за летния сезон на 2022 г.

 

Разширяването на мрежата на авиокомпанията от летище Гетуик, съчетано с решението на правителството на Обединеното кралство да коригира съотношението на използване на летищните слотове до 70:30 за летния сезон на 2022 г., засилва намерението на Wizz Air да използва напълно тези слотове при максимален капацитет и е доказателство за дългосрочния ѝ ангажимент към летището и региона. Също така, неотдавнашното премахване на COVID ограниченията за пътуване от страна на правителството бележи голяма стъпка напред за туристическата индустрия и възстановяването на авиоиндустрията на Обединеното кралство.

 

Стартирайки от 13 юни Wizz Air ще пусне пет полета седмично до морската столица на България – Варна, а от 15 юни ще лети четири пъти седмично до Бургас. От 27 март превозвачът ще изпълнява полети пет пъти седмично от Лондон Гетуик до Венеция, известен като италианския „Плаващ град“, а от 29 март ще лети два пъти седмично до Палермо, столицата на италианския остров Сицилия. В допълнение на четирите нови маршрута, авиокомпанията също увеличава честотата на полетите си до Ларнака, Милано и Виена от всеки ден до два пъти дневно през повечето дни. А от края на март всички полети на Wizz Air от Италия до Лондон ще се изпълняват от Лондон Гетуик, осигурявайки отлична връзка и ниски тарифи за пътниците между двете страни.

 

Марион Жофроа, управляващ директор на Wizz Air UK, коментира: „Днес отбелязваме още една важна стъпка в нашето разширяване на летище Лондон Гетуик, след придобиването на нови слотове на летището. Ние приветстваме неотдавнашното решение на правителството да коригира съотношението на използване на слотове до 70:30, което ще открие пред нас нови пазарни възможности и така ще може да предоставяме още по-ниски тарифи на нашите клиенти, подпомагайки възстановяването на авиационния сектор, свързаните индустрии и местните икономики. Премахването на COVID ограниченията за пътуване за напълно ваксинирани пътници, пристигащи в Обединеното кралство, също е положително развитие за туристическата индустрия и ние с нетърпение очакваме да посрещнем повече клиенти на борда на нашите устойчиви самолети за техните заслужени почивки през 2022 г. и след това.“

НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ОТ ЛОНДОН ГЕТУИК

 

Маршрут 

Дни 

Начало 

Цени от** 

Бургас  (сезонен)

Понеделник, сряда, петък, неделя

15 юни 2022 г. 

21.99 паунда 

Варна  

Понеделник, сряда, петък, неделя

13 юни 2022 г.

17.99 паунда 

Венеция 

Понеделник, сряда, четвъртък, петък, неделя

27 март 2022 г.

8.99 паунда 

Палермо 

Вторник, събота

29 март 2022 г.

8.99 паунда 

 

*На база на Sustainalytics Rating.  

**Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20 cм). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

 

*** 

 

За Wizz Air

Wizz Air, най-бързо развиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа, оперира една от най-младите флотилии в света, състояща се в момента от 149 самолета Airbus А320, А321, А320neo и A321neo със средна възраст на самолетите от 5 г. Авиокомпанията има поръчани общо 329 самолета Airbus neo, които предлагат последните в индустрията авиационни технологии и двигатели от следващо поколение и са в основата на целта на авиокомпанията да достигне флотилия от 500 самолета до 2030 г. и непрекъснатия ѝ ангажимент към устойчивост. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 10.2 милиона пътници през последните 12 месеца за финансовата година, приключваща на 31 март 2021 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света за 2022 г. от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – най-желаното признание, която авиокомпания или отделна личност може да получи. Wizz Air бе обявена и за най-устойчивата компания в авиоиндустрията през 2021 г. от списание World Finance.

За повече информация:

M3 Communications Group, Inc., 088 449 5950, [email protected]

Андраш Радо, Wizz Air Group, [email protected]

Последвайте ни в Twitter: @wizzair

Последвайте ни в Instagram: @wizzaircom

Последвайте ни във Facebook: @wizzair.com

Бележки до редакционните екипи:

Всички полети на Wizz Air се извършват със самолети A320 със 180 места, A321 с 230 места, Airbus A320neo със 186 места и Airbus A321neo с 239 места.

Wizz Air въведе редица засилени хигиенни мерки, които включват: кабинният екипаж и пътниците трябва да носят маски за лице, кабинният екипаж е задължен да носи ръкавици, насърчават се покупките на борда чрез безконтактно плащане, пътниците трябва да следват мерки за физическа дистанция и всички покупки на пътнически билети и услуги се препоръчва да се правят онлайн преди полета.

HEPA филтрите във всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха и всички самолети преминават през цялостна дезинфекция всеки ден с антивирусен разтвор, следвайки стриктен график за ежедневно почистване.

За повече информация относно завишените здравни и хигиенни мерки, моля, вижте тук.

За свободен достъп до снимки на самолети, екипажи и библиотека с лога, моля, посетете http://wizzair.com/en-GB/press

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай