Всичко, което трябва да знаем за дробилката за клони

Защо е важно да прочетем инструкцията за работа

Всичко, което трябва да знаем за дробилката за клони | StandartNews.com

Всяка дробилка за клони изисква специално внимание по време на работа. При неправилна употреба от операторите може да бъде опасна, както за самият оператор, така и за околните хора и животни.

Именно за това всеки един тип дробилка за клони трябва да бъде използвана внимателно и предпазливо. Към всяка една от машините трябва да има инструкция за правилна експлоатация и безопасност на работа с всички модели машини на три различни езика (български, английски и немски език).

Съветваме ви, винаги преди стартиране на работа с каквато и да е машина, първо търпеливо да изчетете инструкциите за употреба. Това е изключително важно, както за правилно използване и запазване на машината, така и за безопасност на вашето здраве, което винаги е на първо място. 

В тази статия ще обърнем по-голямо внимание как правилно трябва да оперираме и ще разгледаме някои от най-добрите практики и предпазни мерки при работа с дробилка за клони.

Защо е важна безопасността при използването на дробилка за клони? Използване на предпазни средства и работно облекло

Неправилни и прибързани действия от страна на оператора по време на работа с дробилка за клони могат да доведат до сериозни инциденти. Правилната употреба на една дробилка,  не само поддържа добра работоспособност на самата машина, но и предпазва както вашето здраве, така и на околните. При неправилна работа с машината рискувате нейното повреждане или счупване и скъсявате нейният живот. Именно за това е добре да се следват и спазват указанията описани в ръководството за експлоатация за безопасност при работа сервизиране, съхранение и обслужване на дробилка за клони.

Както винаги сме споделяли, здравето на човека е на първо място. Именно за това е задължително да се използват така наречените лични предпазни средства и работни облекло. В тази статия ще разясним по-подробно какво представляват.

  • Лични предпазни средства - тук влизат всички нужни средства, които предпазват оператора (каска, предпазни очила, шлем, ръкавици, антифони)
  • Защитно предпазно облекло - тук се включва облекото, което трябва да имате при работа с дробилка за клони (специализирани работни дрехи, специализирани работни обувки с твърдо бомбе).

1. Подготовка на работния параметър

Преди да започнете с работа с дробилка за клони трябва да обезопасите периметъра и да се уверите, че работното пространство е чисто и освободено от преминаващи хора и животни. След това трябва да се уверите, че в дървесните биоотпадъци, които смятате да надробите с машината, няма примеси от камъни, метал, въжета и други, които могат да бъдат раздробени и да се  образуват опасни хвърчащи парчета, които да наранят някого. Именно след това е възможно да започнете работата с дадената дробилка за клони.

1. Не вкарвайте ръцете си в режещите части на дробилка за клони

Избягвайте по всякакъв начин да използвате ръцете за плъзгане на материала вътре в бункера на  дробилката за клони. Използвайте подходящи инструменти или приспособления за този процес (чатал от дърво)

2. Постоянно бъдете внимателни

Следете внимателно процеса на дробене и се уверете, че материалът се движи плавно през дробилката. Ако забележите някакви необичайни звуци, вибрации или необичаем шум на машината, спрете работата незабавно със стоп бутона и установете причината.

3. Редовна поддръжка и проверки

Редовната поддръжка е от изключително голямо значение за дълготрайната и безопасна работа на всяка дробилка за клони. Проверявайте нивото на масло, пристягайте болтовете периодично, гресирайте  и извършвайте всички други необходими мерки за поддръжка описани в ръководството. Поддържайте винаги машината в зададените от производителя часови интервали и слагайте само и единствено оригинални консумативи и резервни части!

Заключение

Следвайки всички описани в ръководството за експлоатация практики и предпазни мерки. По този начин вие не само ще осигурите собствената си безопасност, но и ще гарантирате дълготрайната и ефективна работа на вашата дробилка за клони.

Не забравяйте, че правилната употреба на машината е ключова за висока производителност и ефектност на работа.


Ако имате допълнителни въпроси или нужда от съвети, не се колебайте да попитате.

Нашите контакти може на намерите на нашият уеб сайт www.laski.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай