Уникален мост е като нов след ремонт

Възстановиха счупен парапет на мост

Уникален мост е като нов след ремонт | StandartNews.com

Извършен е ремонт  на счупения мост в местността Бели брег в района на Златните мостове. Възстановен е парапетът на моста. Това потвърдиха за БТА от Дирекцията на Природен парк „Витоша“. Преди дни оттам съобщиха, че вандали са изпочупили парапета на моста, изградено по проект на Пощенска банка. От ръководството на парка днес отново апелираха отново гражданите да пазят съоръженията.

От Дирекцията на парка заявиха, че вече има отпуснато финансиране за ремонта и на големия мост над т.нар. каменна река по маркираната с червена лентова маркировка пътека от хижа “Алеко” до Голи връх. Очаква се в най-скоро време да започнат дейностите. В края на юли от парка призоваха туристите да използват обходния маршрут през местност Платото, като следват зимната стълбова маркировка.

На сайта на парка има информация, с която се уведомяват посетителите на Витоша кои дейности са забранени. Сред тях, освен умишлено увреждане на парковата инфраструктура, са още лепенето на стикери върху указателни табели и замърсяване, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай