Туширахме гърците на пазара в Одрин

Километрични опашки се извиха и днес на ГКПП „Капитан Андреево”.

Туширахме гърците на пазара в Одрин | StandartNews.com

Както и предната седмица, десетки наши сънародници щурмуваха Одрин за съботно-неделен пазар, като този път комбинацията със завръщащите се гастарбайтери. роди сериозни задръствания.

Българите изместиха гърците от пазарите в Одрин, след като елините, уплашени от пандемията, спряха да пълнят чантите с покупки в един от най-големите градове в Източна Тракия, пише tourkikanea.gr.

Българските клиенти започнаха да се стичат на пазар в Одрин. Бюлент Рейсоглу, председател на управителния съвет на Кооперацията на търговците на базари в града каза, че здравето е по-важно от пазаруването и затова, са взети подходящите мерки и добави:

„В през последните шест месеца не са идвали български туристи и че с пристигането им работните им места са се увеличили с 30%. Той каза: „Както знаете, ние затворихме базара си през март поради корона.

През юни, заедно с мерките за сигурност, ние го отворихме отново. От март до сега, за период от шест месеца, гръцки и български граждани не можеха да идват тук. Това силно се отрази на икономиката на Одрин, но има надежда“, добавя той, цитиран от сайта.

В събота сутрин чакането за преминаване от и към Турция отне часове. Стотици автомобили очакваха да преминат още от рано сутринта и в двете посоки. От „Гранична полиция” отвориха максимално много трасета, за да стане преминаването по-бързо. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай