"Топлофикация Враца" предоставя екологично и икономично топлоснабдяване за клиентите

Клиентите на дружеството ползват 4% отстъпка при редовно погасяване на сметките за парно и топла вода

"Топлофикация Враца" предоставя екологично и икономично топлоснабдяване за клиентите | StandartNews.com

"Топлофикация Враца допринася за по-чистия въздух във Враца.", коментира инж. Радослав Михайлов, директор на "Топлофикация Враца". По думите му в сравнение с другите методи за осигуряване на топлина у дома, с избора на услугите, предлагани от тяхното дружество, клиентите получават екологично и икономично отопление в домовете през зимата.  

Инж. Чавдар Стойнев посочи, че присъединяването към централното топлоснабдяване е еднократна инвестиция на достъпна цена. „Клиентите единствено трябва да закупят индивидуални измервателни уреди за жилището си. Останалите разходи са изцяло за сметка на топлофикацията.“, заяви инж. Стойнев.  Той обясни, че ангажимент на екипите им е да изградят, поддържат и ремонтират топлопроводите и абонатните станции.

"С избора на централно отопление се постига равномерна температура във всяко едно помещение. Всеки сам има възможността да регулира топлината в помещенията си благодарение на вентилите на радиаторите. ", заяви инж. Михайлов. По думите му, за да не се консумират големи количества енергия, потребителите е необходимо да не се стараят да отопляват жилището си само с един радиатор. "Не затваряйте вентилите докрай при дълго отсъствие от дома. Най-добрият вариант е да бъдат оставяни на деление „звездичка“.“ съветва още инж. Михайлов. Той препоръчва вентилите да бъдат оставяни на втора степен при кратко отсъствие от дома. "По този начин абонатите ще поддържат необходимата температура на помещението и ще го затоплите по-лесно, когато са вкъщи.", посочи директорът на топлофикацията.

Инж. Радослав Михайлов посочи, че централното отопление е най-ефективното решение за подобряване на въздействието върху околната среда. "Емисиите, отделяни от газа, който „Топлофикация Враца“ използва, са с 30% по-малко спрямо отоплението на дърва и въглища.", уточни инж. Михайлов.

„Клиентите ползват и 4% отстъпка за редовно плащане.“, напомни инж. Михайлов.

Инж. Радослав Михайлов обясни, че цената на топлинна енергия се определя от Комисия за енергийно и водно регулиране по предложение на топлофикационното дружество и стойността й остава непроменена за шест месеца напред. По думите му, за да бъде утвърдена промяна на цената на топлинната енергия, произвеждана от „Топлофикация Враца”, КЕВР извършва регулаторен преглед, като отчита измененията в цената на основното гориво – природния газ. Инж. Михайлов, уточни, че Комисията определя кои от разходите са присъщи за производството и могат да бъдат признати и кои разходи нямат отражение върху цената на произвежданата топлинна и електрическа енергия и не се признават. "Преди да се приеме окончателната цена задължително се провежда и обществено обсъждане на предложението за промяна на цената. На базата на регулаторния преглед КЕВР утвърждава пределна цена за единица топлинна енергия.", уточни инж. Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай