Топ технически център награден за инвестиция в иновативен бизнес

Бош Инженеринг Център София получи „Златен бик“ за „Инвеститор на годината”

Топ технически център награден за инвестиция в иновативен бизнес | StandartNews.com
  • „Бош Инженеринг Център София“ бе удостоен със статуетката „Златен бик“ на петнадесетите годишните награди „Инвеститор на годината”
  • Най-новото звено на „Бош“ в България спечели престижното отличие благодарение на устойчиви и ефективни инвестиции, разкриването на нови работни места и внедряването на високи технологии за автомобилната индустрия

Инженеринговият център на компанията "Бош" в София бе отличен със статуетката „Златен бик“ в категорията „Инвестиция в иновативен бизнес“ на петнадесетите годишните награди „Инвеститор на годината” на Българска агенция за инвестиции (БАИ). Наградата бе връчена на специална онлайн церемония от заместник-министъра на икономиката Яна Топалова, която приветства Центъра за постигнатите до момента успехи и постави акцент върху амбицията му да се превърне във водещ ИТ и софтуерен глобален доставчик за производителите на автомобили.

"Бош" инвестира в R&D в България по две основни причини. Първо, ние сме убедени, че тук има таланта и човешкия потенциал, необходим за създаването на високи технологии и изкуствен интелект. Второ – тези иновации действително променят живота на хората към по-добро и не толкова заради комфорта на автономните автомобили, колкото заради драстичното повишаване на сигурността и намаляване на жертвите на пътя. Това са неща, в които убедено вярваме, които ще продължим сериозно да развиваме и в които ще инвестираме в бъдеще", обяви при приемането на наградата Константин Конов, управляващ директор на "Бош Инженеринг Център София".

Статуетките на БАИ се връчват в 5 категории на компании, реализирали значими инвестиционни проекти през годината. Бош Инженеринг Център София спечели отличието благодарение на устойчиви и ефективни инвестиции в размер на 8 729 000 лв., усилията си за разкриване на нови работни места и внедряването на високи технологии за автомобилната индустрия.

Центърът работи в тясно сътрудничество с развойните екипи на "Бош" в Германия, САЩ, Унгария и Румъния, за да създава бъдещето на мобилността. Екипът от висококвалифицирани професионалисти участва в разработването на над 40 иновативни проекта и технологии за автомобилната индустрия в области като системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране, изкуствен интелект и електромобилност. Мисия на екипа е да осигури безопасно шофиране, с грижа към околната среда и обществото.

След приноса си в развитието на множество функционалности, "Бош Инженеринг Център София" продължава да се разраства. "Бош" демонстрира отговорност и добри практики в дългосрочна заетост и образование, подкрепя младите таланти в професионалното им развитие. Дуалното обучение, стажантските програми, работата с университетите и инвестицията в бъдещи кадри са сред основните приоритети на Центъра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай