Събота,

Тесла за "Тесла"! Нов дефект вади 200 000 коли от пазара

От: Рачо Рачев -
428
Тесла за "Тесла"! Нов дефект вади 200 000 коли от пазара
A
A
A

Производителят на електромобилите „Тесла“ изтегля от пазара в Китай близо 200 000 автомобила с потенциални дефекти в предния капак и багажника, съобщи китайският регулатор, цитиран от „Франс прес“ и „Ройтерс“.

Новината идва само ден след като подобна мярка беше обявена и в САЩ. Ще бъдат изтеглени 19 697 внесени от САЩ автомобила "Модел S", 35 836 също вносни "Модел 3S", както и 144 208 произведени в Китай "Модел 3".

При "Модел S" е установена неизправност в заключването на предния капак, което може да доведе до внезапното му отваряне по време на движение, посочва в комюнике регулаторът на пазарите.

Причина за изтеглянето на 180 000 автомобила "Модел 3" е, че кабелите за камерата за задно виждане могат да се повредят при отваряне и затваряне на багажника и това да попречи на правилното изображение. "Тесла" ще отстрани дефектите безплатно.

В петък беше съобщено, че американският производител на електромобили ще изтегли близо половин милион автомобила в САЩ заради същите проблеми.

През юни автомобилната компания изтегли в Китай 285 000 коли поради нередности в програмата за асистирано шофиране.

Тази година в социалните мрежи в Китай бяха споделени множество оплаквания срещу "Тесла" с твърдения за проблеми с качеството и сервизното обслужване.

Китай е най-големият пазар на марката. Компанията на Илон Мъск построи през 2019 г. в Шанхай третия си завод в страната и една четвърт от общото й производство се продава в азиатската държава.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com