Сряда,

TBI Bank и PRAKTIS с решение за по-достъпни стоки за дома

От: Стандарт -
TBI Bank и PRAKTIS с решение за по-достъпни стоки за дома
A
A
A

Според данни на Националния статистически институт, в последните години българските домакинства бележат ръст в разходите за жилищно обзавеждане и поддържане на дома. С цели 137% се е повишил средният разход на домакинство през 2020 в срванение с 2011, а тенденцията за покачване се очаква да продължи и през 2022.

За да осигури алтернативен начин за финансиране и олекотяване на месечния бюджет на българските потребители, TBI Bank  PRAKTIS обединяват сили в стратегическо партньорство. Така популярният метод за плащане на части „Купи сега, плати по-късно“ вече е на разположение за клиентите на praktis.bg. По този начин всеки желаещ може да закупи желаните стоки на стойност от 40 до 400 лв. и да разсрочи плащането си за четири месеца без лихва и допълнителни такси.

С настъпването на извънредната епидемична обстановка, PRAKTIS наблюдава ръст в онлайн поръчките с цели 130% в сравнение с 2019 г. През 2020 на дневна база веригата отчита с 66% повече клиенти онлайн, отколкото във физическите си обекти. От PRAKTIS споделят също така, че онлайн кредитирането също нараства с 50% през 2021спрямо 2020.

В допълнение, лидерът в алтернативните разплащания TBI предлага и своето решение TBIPay за финансиране на продукти на стойност от 100 до 30 000 лв., при желание на клиента да заплати своята поръчка в по-дълъг период, като при тези условия се начислявасъответна такса.

Надежда Коцинова, ръководител на търговските партньорствав TBI, споделя:

„Всички знаем, че домът е най-ценното място за един човек и неговото семейство, а създаването на необходимия уют и топлина понякога може да отнеме повече време и ресурси, отколкото ни се иска. Поради тази причина решихме да помогнем на нашите клиенти като им дадем възможност по-бързо и лесно да финансират желаните от тях стоки за ремонт и обзавеждане на жилището. В PRAKTIS, с огромното си разнообразие от предложения за мебели, строителни материали, електрически уреди и всичко останало необходимо за дома, видяхме сигурен партньор, с който можем да предоставим точно това.“

 

 

Владимир Димов, търговски директор в PRAKTIS, добави:

„Изключително сме щастливи, че благодарение на партньорствоото ни с TBI Bank, сега можем да предложим по-голяма гъвкавост и достъпност за нашите клиенти. Надяваме се по този начин да успеем да помогнем на повече българи да закупят желаните от тях стоки за дома.“

Решението TBIPay е доказан финансов инструмент за плащане на части като вече близо 13 000 търговци в България и Румъния са го имплементирали в своя онлайн или физически магазин.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички