Таско Ерменков: В момента сме в газов апендисит

Таско Ерменков: В момента сме в газов апендисит | StandartNews.com

По отношение на проблемите с природната газ България се намира на дъното. В момента сме в газовия апендисит. Това обяви пред журналисти в Сливен депутатът от БСП Таско Ерменков. Ако се изпълнят политиките на Русия по отношение на Украйна, цялата наша газова инфраструктура ще остане ненужна. Дори и да намерим газ в "Хан Аспарух", тя в най-добрия случай ще може да се добива за експлоатация през 2027 година, но по-реалистичният вариант е 2030 година, заяви Ерменков.

Според него изходът е в обяснението на Европейският съюз, че транзитът през България е по-изгоден отколкото през Словакия, въпреки че комисарят по енергетиката е от Словакия. Крайно време е да не водим антируска политика.

ЕС трябва да е привлекателен за всички, а не враг за едните и слуга за другите. Бях впечатлен от бодряшкия тон на премиера, който говореше как газокомпресорната станция край Стралджа може да изпълнява регресивни действия от и към Турция. Та се попитах какво ще чакаме от Турция, щом тя е вносител на природен газ, заяви Таско Ерменков.

В Сливен той съобщи за предстоящо освобождаване на общински служители, които са професионалисти и са назначени по време на предишния кмет Кольо Милев. Ерменков даде пример с шефа на общинския пазар Иван Султанов, който е получил предизвестие за освобождаване от работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай