Строители сринаха сигнала на "Булсатком"

Строители сринаха сигнала на "Булсатком" | StandartNews.com

Компанията с бонус за клиентите в цялата страна

София. Строителни работи в столицата сринаха сигнала на кабелния оператор "Булсатком" в четвъртък малко след 19,20 ч. Моментално социалните мрежи се взривиха от вбесени потребители, които недоумяваха защо, след като операторът явно има проблем със сигнала, не отговаря и на оставените телефони за връзка.

Към 22 часа някои от потребителите на "Булсатком" съобщиха, че вече нямат проблем със сигнала. Докато нямаше телевизия, сайтът на кабелния оператор също не работеше, вероятно заради много потребителски посещения. Като извинение за многобройните си потребители от компанията ще ги компенсират с допълнителни канали, както и с видеотека с над 2000 часа съдържание. От бонусите ще се възползват всички потребители, а не само засегнатите, уточниха от оператора.

"По независещи от "Булсатком" причини - двойна авария на захранване при строителни дейности на територията София, на 2 октомври 2014 г. беше прекъснат частично сигналът на абонатите на компанията между 19,30 и 21,55 часа. Беше засегнат достъпът до голяма част от каналите в цялата страна.

Екипи на "Булсатком" работиха извънредно за преодоляване на техническите затруднения", написаха в петък до медиите от компанията. "Извиняваме се за причиненото неудобство на всички клиенти. Булсатком предприема спешни допълнителни мерки за превенция на прекъсвания и също така подготвяме като жест пускането на допълнителни канали и услуги за клиентите си в кратък срок", каза изпълнителният директор на оператора Максим Заяков.

Оказа се, че до прекъсването на сигнала се е стигнало при изкопни работи при строителство на обект, който се намира по трасето на захранващи кабели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай