Стойнев призова президента да не сезира КС

Стойнев призова президента да не сезира КС | StandartNews.com

Ловеч. „Още не сме 2014 г., а ние преизпълнихме плана до 2020 г. относно производството на електроенергията от възобновяеми енергийни източници", заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. "Затова считам че новата такса няма да попречи на тези производители, а напротив – ще доведе до намаляване на корпоративния данък. Зная, че решението не е популярно, това са трудни решения, така че системата да се балансира. Затова призовавам президентът Плевнелиев да не сезира Конституционния съд. Защото той по никакъв начин няма да навреди на правителството, но ще навреди на българския народ, на тези, които очакваха тази мярка. Тя може би по-рано трябваше да се предприеме, но имаше едно управление, което го беше страх", заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Той подчерта, че правителството разполага с инвестиционен фонд от приблизително 500 млн. лева за следващата година в помощ на регионите. Тези пари ще се използват за инфраструктура и бизнес проекти и ще се допълват с европейски средства.

Стойнев в компанията на областния управител на Ловеч Милко Недялков присъства на церемония по изпращане на автомобили "Great Wall" за Италия. Сглобените в България автомобили на китайския концерн тръгват към италианския пазар от завода на "Литекс Моторс" в ловешкото село Баховица Първата партида е от 75 машини. Колите, предназначени за износ в Италия са общо 150, каза изпълнителния директор Илия Терзиев.

200 души на три смени работят в момента в завода. За 2014 г. те ще произведат 5 хиляди машини, капацитетът е 50 хиляди. Подписан е договор с Румъния и от януари започват да изнасят автомобили за там. Има интерес към тях от Словакия, Словения, Чехия, Македония и Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай